Medimagazin logo

Veteriner hekime cinsel saldırı davasında yeni gelişme! Karar çıktı

Ankara'da bir kadın veteriner hekimin, çalıştığı hayvan hastanesinde cinsel saldırıya uğramasına ilişkin davada yargılanan eski Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. B.'ye 9 yıl hapis cezası verildi, diğer iki sanığın beraatine hükmedildi
Kaynak: AA
Veteriner hekime cinsel saldırı davasında yeni gelişme! Karar çıktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar B. veteriner hekim S.D, cinsel saldırıya ilişkin delilleri karartmakla suçlanan jinekolog H.Ş, mağdur Ç.B. ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmayı mağdurun ailesinin arasında bulunduğu bir grup da takip etti.

Mahkeme başkanı, önceki celse savcının esas hakkındaki görüşünü sunduğunu belirterek, buna ilişkin taraflara diyeceklerini sordu.

Sanık Ş., sanık B. ile Durmaz'ı daha önce tanımadığını, olay günü mağdur ile muayenehaneye geldiklerini söyledi. Ç.B'yi yüzeysel şekilde muayene ettiğini belirten Ş., iddia edildiği gibi delil karartacak girişimde bulunmadığını öne sürdü.

Cinsel saldırı zanlısı profesör tutuklandı

Sanık Durmaz da hayvan hastanesine gittiğinde Ç.B ile sanık B.'nin alkollü olduğunu fark ettiğini, bunun üzerine kendisine gelmesi için Ç,B'ye serum taktığını söyledi. Bunun dışında mağdura yönelik eyleminin olmadığını iddia eden Durmaz, beraatini talep etti.

Sanık B. ise önceki beyanlarını yinelediğini belirterek, Ç.B'ye cinsel saldırıda bulunmadığını, iftiraya maruz kaldığını öne sürdü. Ç.B'nin avukatları da dava dosyasındaki adli tıp raporuna göre cinsel saldırının yapıldığına dikkati çekerek sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Veteriner hekime tecavüz iddiası davası: Sanığın daha önce de cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti B.'ye "cinsel saldırı suçundan" 9 yıl hapis cezası verdi. Hakkında takdiri indirim uygulanmayan B.'nin tutuklanmasına karar verildi.

Sanıklar S.D.'ın cinsel saldırı suçuna iştirak, hürriyeti tahdit, tehdit ve hakaret, H.Ş'nin da delilleri karartma suçlarından beraati kararlaştırıldı.

Olayın geçmişi

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H.B, 2019'da kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan Ç.B'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Olayla ilgili idari soruşturma kapsamında üniversitedeki görevinden çıkarılan B. ile yardımcısı S.D ve jinekolog H.Ş hakkında, cinsel saldırı, cinsel saldırıya iştirak, hürriyeti tahdit, tehdit, hakaret ve suç delillerini karartma suçlarından dava açılmıştı.

 

veteriner hekim
cinsel saldiri davasi
hayvan hastanesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir