Medimagazin logo

Üniversite hastaneleri neden bu durumda? İşte bir örnek!

Üniversite hastaneleri neden bu durumda? İşte bir örnek!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sayın rektörü tarafından ekonomisinin hızla bozulduğu  ifade edilen bir üniversite hastanesinde, bir anabilim dalı başkanı bulunduğu anabilim dalında çalışan öğretim üyeleri ve yan dal uzmanlık öğrencilerine yasa ve yönetmeliklerde tanımlanmayan, hiç bir yerde kayıtlı bir belge ve dilekçe içermeyen yıllık izin, mazeret izni gibi bir tarifi olmayan "akademik izin" adı altında "bir hafta süreli" izinler vermektedir.


Bu izin süresince izinli personel hasta muayene etmeden, hastaneye uğramadan performans, döner sermaye geliri ve maaş geliri almağa devam edebilmektedir.


İzin ile ilgili belge yukarıdadır.

Bu yazı bir soruşturma açılması amacı ile değil, mevcut düzenin teşhiri ve sorumlular tarafından  düzeltici önlemlerin alınması  amacı ile gönderilmiştir.


Bir öğretim üyesi


 

üniversite
hastaneleri
neden
bu
durumda?
i̇şte
bir
örnek!
Yorum (8)
ipek
Ben de universitede yan dal yapmaktayım. .benim çalıştığım hastanede de akademik izin var. Ama biz yazın 1-2 hafta kışın da akademik izinde maksimum 5 gün iznimizi kullanırız toplam 20 gün yıllık izin hakkı dolar zaten. Bundan fazlasini vermezler eğitim aksar derler. Kışın da bu tarihler dışında yıllık izin kullanamazsınız yine tip fak öğrencileri var program aksar denir. Tabi her yerin uygulaması Yönetmeliği farklı olabilir. Suistimaller olabilir. Ama iyi niyetli bir eleştiri değil gibi geldi bana.
0
Cevapla
Başka bir öğretim üyesi
Akademik izinin mantığı özellikle tıp fakültesi hastaneleri gibi hastaneye bağlı olunmak zorunda olunan yerlerde, hastaneden uzaklaşarak saha çalışmaları veya makale yazma vs. işlerinin kolaylaştırılmasıdır. Akademik izin çoğu yerde uygulanmıyor. Kötüye kullanımları da olabilir. Böyle durumlar iyi bir denetlenmeyle çözülür. Bunlar nedeniyle akademik izin kalksın demek hükümetin yaptığı manipulasyonların aynısıdır. Madem öğretim üyesisin öğretim üyesine yakışır yaşam standartlarının peşinde koşman lazım. Böyle yazıyorsan polikliniğinden asistanını çıkar sabah akşam 100 hasta gör. Hastanene para kazandırırsın, meslektaşlarını da yalan yanlış ihbar ediyorsun zaten. Bu iki özelliğin sana kısa zamanda rektörlük makamının yolunu açar.
0
Cevapla
öğretim üyesi prof
Bu izin yıllardır var. Böyle saçmalık olmaz. Küçük şeylerle uğraşmayalım. Olayın ekonomik (SGK boyutu), idari, personel, hükümetin bakış açısı vb. bir çok boyutu var. Bu kadar basite indirgemeyelim.
0
Cevapla
tıp doktoru
üniversiteleri ticarethane gibi gören bir öğretim üyesi. mesajda eğitim, araştırma yok, sadece performans döner vs. var. o zaman sizi devlet hastanelerine alalım, tam size uygun
0
Cevapla
Doktorumneyazikki
Bu mu ornek? "bir ogretim uyesi" ni gercekten kutluyorum...Universite hastanelerinin durumunu aciklamada bu nedeni one surmek icin gercekten cok caba ve zaman sarfetmemistir umarim..Bu son derece hedeften uzak, sorun ile neden sonuc ilişkisi gosterilemeyecek kadar anlamsiz bir önerme. Yazik, anlatilmasi gereken onca yanlis ve haksizlik varken..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir