Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nden 2005 yılında mezun olduktan sonra 2006 Nisan Dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) Türkiye 1.'si olan Dr. Türker Babuççuoğlu'na OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya tarafından onur ödülü ve başarı belgesi verildi.
OMÜ Tıp Fakültesi Pembe Salon'da düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, Dr. Babuççuoğlu'nun OMÜ'ye yakışır başarı elde ettiğini dile getirdi.
Prof. Dr. Sarıkaya, "Bilindiği gibi TUS sınavı uygulanmaya başlayalı 19 sene oldu ve bu sınavlarda değişik yıllarda 3 arkadaşımız 1.'lik elde etti. Babuççuoğlu da bunlardan biri. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.
İntörn doktorların sorularını cevaplayan Dr. Türker Babuççuoğlu, TUS sınavında elde ettiği başarıyı ailesine ve OMÜ'ye borçlu olduğunu dile getirerek, "Merak, araştırma, sorgulama ve insanı sevmek başarıyı kendiliğinden getiriyor" diye konuştu.
Dr. Türker Babuççuoğlu, herkesin kendisi gibi başarılı olabileceğini dile getirdiği konuşmasında, "Dersleri can kulağıyla dinlemek çok önemli. Merak ve araştırma da yapılmalı. Sorgulayan yapıda olmalıyız. TUS'u kazanmak isteyen bir hekimin asıl hedefi ise TUS sınavı olmamalı. Ben her şeyden önce iyi bir hekim olup insanlara hizmet etmek için çalıştım" şeklinde konuştu.
Öte yandan, aynı törende 6 ayrı üniversitenin kongresinde değişik hastalıklarla ilgili sunum yapan Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Arash Jafari'ye de bir başarı belgesi verildi. Dekan Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, Jafari'nin OMÜ'de bir kongre hazırlığı içinde olduğunu dile getirerek, kendisini destekleyeceklerini ifade etti.
Sarıkaya, "Jafari, üniversitemizi kongrelerde çok iyi bir şekilde temsil ediyor. Kendisini kutluyoruz. OMÜ, Türkiye'nin yüz akı" açıklamasını yaptı.
İHA