Medimagazin logo

TTB'den 'Türk' ifadesinin çıkarılmasına ilişkin kanun teklifi TBMM'de

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) isminden 'Türk' ifadesinin çıkarılmasını öngören yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu
Kaynak: DHA
TTB'den 'Türk' ifadesinin çıkarılmasına ilişkin kanun teklifi TBMM'de
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MHP’li Taşdoğan’ın imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan yasa teklifi ile 6023 sayılı 'Türk Tabipleri Birliği Kanunu'nda değişiklik öngörülüyor. 

5 maddeden oluşan teklif, kanun isminde ve metninde bulunan 'Türk Tabipleri Birliği' ibaresinin 'Türk' ifadesinin çıkarılarak 'Tabipler Birliği' olarak değiştirilmesini amaçlıyor. Tabiplerin TTB'ye üye olma zorunluluğunun da kaldırılarak isteğe bağlı hale getirilmesi öngörülüyor.

Teklifin gerekçesinde; kamu hizmeti dışında çalışan hekimlerin zorunlu üye olmasından gücünü alan TTB'nin, tüm doktorlar adına söz söyleme, hekimlik alanlarına müdahil olma ve mesleki disiplin açısından yargılama haklarına sahip olduğu belirtildi. 

Dünyadaki uygulamaların aksine Türkiye'de ulusal doktor derneklerinin tek elde toplanarak TTB'nin yetkilendirildiği, böylelikle bütün tabiplerin kaderinin, birliğin insafına bırakıldığına dikkat çekilip şöyle denildi:

"Milli birliğin tesisini zedeleyen açıklamalar ve kamuoyu vicdanını rahatsız eden beyanlar vermek tabip meslek mensuplarının ve STK'lerin işlevi olmamalıdır. TTB'nin, milli güvenlik meselelerinde bile terör odaklarıyla aynı görüşü savunması, vatan savunması yapan kolluk güçlerimizin moral ve motivasyonuna zarar vermesi, terör örgütlerinin savunuculuğunu yapan birliğin isminin başında 'Türk' ibaresinin geçmesi kamuoyu vicdanını ve aynı görüşü savunmayan ancak kamu dışında çalışmak için üye olmak zorunda kalan tabiplerimizi rahatsız etmektedir." 

kanun teklifi
ttb
turk
mhp gaziantep milletvekili
muhittin tasdogan
Yorum (4)
mesleki dayanışma rakip değil meslektaşız
ttb sağlık çalışanlarının değil hekimlerin mesleki örgütü, evi, çatısıdır. adının değişmesi yerine başkanının değişmesi gerekir. ttb başkanı üzerinden meslek örgütümüzün yıpratılmasına izin vermeyelim seçimlere katılalım görev alalım.2021 aralıkta sağlık sen hekimlere ne yaptı gördünüz...
19
Cevapla
Çağatay Tekin
çok yanlış. sapla saman karıştırmamalı. bu tıp örgütüdür. 1 kişi yüzünden ttb etkisizleştirilecekse, tr de kurum kalmazdı
7
Cevapla
cerrah
ttb ni̇n heki̇mlere ne katkisi olmuş şi̇mdi̇ye kadar sen küçük sendi̇ka kadar bi̇le etki̇li̇ deği̇l üsteli̇k terör örgütü propagandasi yapiyor adinin deği̇şmesi̇ yetmez kapatimalidir.
1
Cevapla
özcan yılmaz
tabipler birliğinin başındaki türk kelimesinin kaldırılmasını düşünmek bile rahatsız etmekte. milliyetçi bir parti türk kelimesi kalksın diye kanun teklifi verirse biraz yakışıksız olur bu iş. suçlu varsa kanunlar karşısında gereğini yaparsınız ama isminin başındaki türk kelimesini kaldıramazsınız.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir