Medimagazin logo

TRT'ye baştabip atanacak

TRT'ye "kurum personelinin ve bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerinin sağlık hizmetlerinin koordinasyonunu sağlayarak planlamak, uygulamak, sağlık hizmetlerinin aksaksız ve geliştirilerek yürütülmesini sağlamak" amacıyla baştabip atanacak.
Kaynak: HaberX
TRT'ye baştabip atanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TRT'ye "kurum personelinin ve bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerinin sağlık hizmetlerinin koordinasyonunu sağlayarak planlamak, uygulamak, sağlık hizmetlerinin aksaksız ve geliştirilerek yürütülmesini sağlamak" amacıyla baştabip atanacak.
"Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Hizmetlerinin Tanımı ve Bu Hizmetlere Atanacak Personel Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe eklenen bölüme göre, "kurum personelinin ve bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerinin sağlık hizmetlerinin koordinasyonunu sağlayarak planlamak, uygulamak, denetlemek, personelden azami verimi elde edecek şekilde hizmet ve iş planlaması yaparak sağlık hizmetlerinin aksaksız ve geliştirilerek yürütülmesini sağlamak" amacıyla, TRT'ye baştabip atanacak.

-YÖNETMENDE 2 YILLIK TECRÜBE ARANACAK-

Yönetmelikle, yönetmen ve teknik yönetmenin, "televizyon yapım ve yayın hizmetlerinde en az 3 yıl fiilen çalışmış olması" şartı, "en az 2 yıl" olarak değiştirildi. Yayın denetmeninin "radyo, televizyon veya haber birimleri yapım ve yayın kadrolarında en az müdür yardımcısı düzeyinde yönetici olması" gerektiği madde, "en az müdür düzeyinde yönetici olmak" şeklinde değiştirildi. Yönetmelikte, yönetim hizmetleri uzmanı ve yönetim hizmetleri uzman yardımcısının görevleri de şöyle tanımlandı:
"Yönetim hizmetleri uzmanının hizmet tanımı: Yöneticinin karar verme fonksiyonunun rasyonel, güvenilir ve sağlıklı olması bakımından strateji ve hedeflerin belirlenmesine katkı sağlamak, karar alternatiflerini geliştirmek, sözleşme ve protokol tanzimi ile uygulama birliğinin sağlanması ile iş sağlığı ve güvenliğine yönelik hizmetleri yürütmek, bağlı bulunduğu Birimin görev alanına giren işlere katkıda bulunmak ve veri toplamak, hizmet tanımıyla ilgili konularda verilecek diğer görevleri yerine getirmek.
Yönetim hizmetleri uzman yardımcısının hizmet tanımı: Yönetim hizmetleri uzmanına, hizmet tanımında belirlenmiş bulunan görevlerin yapılmasında yardımcı olmak ve idarece verilecek diğer görevleri yerine getirmek."
Yönetmeliğe, "uzman yardımcılığından yönetim hizmetleri uzman yardımcılığına geçiş" başlığıyla şu geçici madde eklendi:
"Kurumda, Uzman Yardımcısı unvanı ile görev yapan personel, istekleri üzerine 31/12/2012 tarihine kadar Yönetim Hizmetleri Uzman Yardımcısı kadrosuna sınavsız atanabilir. Uzman Yardımcılığı'nda geçen süreler Yönetim Hizmetleri Uzman Yardımcılığı'nda geçmiş gibi değerlendirilir. Anılan kadroya atanmak istemeyen söz konusu personelin yeterlik sınavında başarılı olması kaydıyla Uzman (GİH) kadrosuna atanma hakkı saklıdır."(ANKA)

trt'ye
baştabip
atanacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir