Medimagazin logo

Toplu görüşmelerde ek ödemeler ne kadar arttırıldı?

Toplu sözleşme görüşmelerinde zam tartışmalarının gölgesinde kalan hizmet kolları kazanımları özellikle sağlık çalışanlarını memnun edecek. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde ve üniversite hastanelerinde görev yapan personel, birçok alandaki kazanımlarının yanı sıra bu ay içerisinde yaklaşık 1000 ile 1500 TL'lik bir ek ödeme alacak.
Toplu görüşmelerde ek ödemeler ne kadar arttırıldı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kamu İşveren Heyeti ile Konfederasyonların arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde zamların gölgesinde kalan ya da bir şekilde geçiştirilen küçümsenmeyecek boyuttaki kazanımlar dikkat çekici. Hakem Heyeti'nin kararı ile hekim dışı sağlık personeline yapılan döner sermaye ödemeleri diğer memurlara yapılan ek ödemelerden aşağı olmamak üzere maaşla birlikte verilecek. Karar ile yardımcı sağlık personelinin Mayıs ayına ilişkin hak ettiği döner sermaye ve yeni karar ile birlikte alacağı peşin döner sermaye birlikte ödenecek. Haziran ayında maaşlarla beraber verilmesi beklenen ek ödemeler, zam farkları ve gecikme farklarının toplamı yaklaşık 1000 -1500 TL'yi buluyor.

"112 ÇALIŞANLARINA 250-350 TL ARASINDA ARTIŞ YAPILDI"

112 Acil Servis çalışanları, ek ödemeler noktasında özellikli birimden sayılacak. Buna göre sözleşmeliler de dahil olmak üzere 112 çalışanlarının ek ödemelerinde 250 ile 350 arasında bir artış olacak. Yine 112 çalışanlarının performanslarına artı 10 puan getirilecek.

Sağlıkta sözleşmeli olarak çalışanları sevindirecek yeni bir kazanım ise yemek ücretlerindeki çifte standardın kaldırılması. Buna göre artık sözleşmeli personel yemek ücreti ödemeyecek. Sözleşmeli personeli sevindiren diğer bir hak ise daha önce bir üst okulu bitirdikten sonra geçtiği bölümün maaşından yararlanamazken, artık hemşirelik bitiren bir liseli, ön lisans okuduğu ebeliğe geçtiğinde ebelik ücreti alacak.

Sektörde vekaleten atananların durumuna da yeni haklar getirildi. Buna göre, bir müdürlüğe yada şubeye vekalet eden sağlık çalışanı artık vekaleten atandığı yerin maaşını alacak. Yine yöneticilik kadrosuna vekaleten atanan öğretmenlere de ek ders verme hakkı getirildi.

PRATİSYEN VE DİŞ HEKİMLERİN GARANTİ EK ÖDEMELERİ 450 TL ARTTI

Pratisyen ve diş hekimlerinin garanti ek ödemelerinde yapılan iyileştirme de dikkat çekiyor. Buna göre hekimlerin ek ödemelerine 450 TL'lik bir artırım yapıldı. Pratisyen hekimin garanti ek ödemesi 750 iken bundan sonra 1050 TL olacak.

toplu
görüşmelerde
ek
ödemeler
ne
kadar
arttırıldı?
Yorum (19)
berkay asil
sanırım hekimlerin sabiti artmış 1050 lira olmuş.dönereden mahsup ediliyor tabi bu 1050 lira ve mahsup edilirken emekliliğe yansıması için kesinti oluyor..yani dönerimizden 450 lira daha kesip sabitimize 300 lira ekliyorlar..arada 150 tl kayıp..vesselam biz bu yıl zam almadık sayın arkdaşlar.canımız sağolsun.
0
Cevapla
hekim
16 yıllık uzmanım günde ortalama 50(elli) hasta muayene( tetkik değerlendirme,kontroller hariç)ediyorum.Ayda ortalama 2(iki) nöbet tutuyorum,en az 10-15 arası ameliyat yapıyorum (sünnetçi gibi bukadar işimin üstüne tıbbı gerekçesi olmayan keyfi sünnetlerinde yapılması için baskı görüyorum).aylık icabımda evimde diken üstü duruyorum,izin-nöbet izni kullanmıyorum,idare tarafından %70 ek puan uygulamasından objektiv gerekçe olmadan yararlandırılmıyorum, ayda ortalama tüm gelirlerin toplamı 5500TL alıyorum.Acilde ayda 5 günde 1 nöbet tutan acil hekimi arkadaşımla aramda hemen hemen gelir farkı kalmadı,aile hekimi arkadaşlarım zaten yıllardır benim gelirimi geçmiş durumda.Arkadaşlarım bunları ifade ediyorum diye kırılmasınlar çünkü gerçekler bunlar.Uzmanlık eğitimi yapmanın,uzmanlığın mecburi hizmetini yapmanın,sorumlulukları yüklenmenin... ne değeri,ne önemi var ?Performansın kendi içindeki adaletsizlikleri ayrı.ADALET bu işin neresinde?Bakanlığımızın tüm sağlık çalışanları için adaletli,tüm bu tartışmaların önüne geçeçek,herkesi memnun edecek bir sistem bulmasını diliyorum.
0
Cevapla
mbd
2006 da doktorların döner sermaye gelirleri artacak deniliyordu. Gördüğüm kadarıyla döner sermayeler sürekli düşüşte. 6 yıl önceye göre gelirler azalıyor. doktorluk rskli meslek. Uzmanlıkla beraber 12 yıla kadar eğitim görülüyor. Asistanlıkta günaşırı nöbetler tutlulyor. Sonuçta hastadan almayın biz verelim denilerek muayenehaneler kapatıldı. Ancak 1000 lira dışında ek ödeme alamayan çok uzman doktor var. İnşaallah bu sorunlar FARKEDİLİR.
0
Cevapla
engin karaman
sabit dönere yapılan zam geriye dönük 6 ayı kapsayacak mı yani ocaktan hazirana kadar ki 6 aylık süre 6X450=2700 tl bu ay ki maaşlara yansıtılacak mı.
0
Cevapla
olcay
pratisyenlerin ek ödemesi 450tl artmış,bu artış tabiki genel bütçeden değil dönerden karşılanacak,ancak sabit 750den 1050ye çıkmış yani sabit 300 tl artmış aradaki 150tl emekli keseneğine gidecek,yani geçmiş olsun arkadaşlar dönerimizden 150tl daha gitti,gene yaptılar yapacaklarını...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir