Medimagazin logo

TMRD 26. Yıllık Bilimsel Toplantısı bine yakın katılımcıyla gerçekleştirildi

Türk Manyetik Rezonans Derneği 26. Yıllık Bilimsel Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. Bine yakın katılımcıya sahip toplantıya radyoloji uzmanlarının yanı sıra diğer branşlardan hekimler de yoğun ilgi gösterdi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
TMRD 26. Yıllık Bilimsel Toplantısı bine yakın katılımcıyla gerçekleştirildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Türk Manyetik Rezonans Derneği 26. Yıllık Bilimsel Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.

Türk Manyetik Rezonans Derneği olarak temel amaçlarının manyetik rezonans ile ilgili çalışmaları geliştirmek olduğunu ifade eden Türk Manyetik Rezonans Derneği Başkanı Prof. Dr. Mecit Kantarcı toplantı hakkında bilgiler verdi.

 

 Türk Manyetik Rezonans Derneği 26. Yıllık Bilimsel Toplantısı Fragman

 

Dernek ev sahipliğinde düzenlenen bilimsel toplantılardan bu yıl 26’ncısının organize edildiğini söyleyen Dernek Başkanı Prof. Dr. Mecit Kantarcı, “Yine bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz temel MR kursları hazırlamaktayız. Yayın hayatına yeni başlamış olan manyetik rezonans alanında güncel bilimsel çalışmaları duyurmayı amaçlayan bir de dergimiz bulunmaktadır” dedi. 

 "500 poster ve sözlü bildiri ile zengin bir bilimsel talebe hizmet ediyoruz"

Kongreye katılımın oldukça yüksek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kantarcı, “Bu yıl da bine yakın katılımcıya sahibiz. Buna ek olarak yaklaşık 500 poster ve sözlü bildiri ile zengin bir bilimsel talebe hizmet etmekteyiz." ifadelerini kullandı. Bilimsel yeniliklere hakim uzmanlar tarafından hazırlanmış doyurucu bir eğitim programının da katılımcılara sunulduğunu belirten Prof. Dr. Kantarcı, kongreye radyoloji hekimlerinin yanı sıra diğer branşlardan hekimlerinin ve radyolojik cihaz gelişiminde rol oynayan mühendislik firmalarının da ilgi gösterdiğini kaydetti.

Türk Manyetik Rezonans Derneği’nin gelecekte planlanan faaliyetleri hakkında da bilgilendirmede bulunan Prof. Dr. Kantarcı, “Yıllık Bilimsel Toplantı ve MR kurslarımızın daha zengin programlarla devam ettirilmesini amaçlıyoruz. Buna ek olarak işin ustası olan kıdemli hocalarımızca hazırlanacak olgu temelli eğitim oturumları düzenlenmesi niyetindeyiz. Gelecek yıllarda online eğitim programları, web sitemiz üzerinden sunulacak eğitim paketleri ile Türk tıbbına ve radyolojiye sunmuş olduğumuz katkıları sürdürmek istiyoruz” dedi.

Alanında uzman konuşmacıların katkıda bulunduğu toplantı, yarın sona erecek.

 

 

 

 

turk manyetik rezonans dernegi
prof dr mecit kantarci
26yillik bilimsel toplantisi
ankara
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir