Medimagazin logo

Tedavi için ABD'ye gitti

Hastalığı nedeniyle bağırsağı alınan ve tedavisi için Türkiye çapında kampanya başlatılan Refiye Yılmaz, Sağlık Bakanlığının desteğiyle tedavi için ABD'ye gitti.
Tedavi için ABD'ye gitti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-Atatürk Havalimanı'na ailesiyle gelen Yılmaz, New York'a hareketinden önce gazetecilere açıklama yaptı.

Türk halkı ve Sağlık Bakanlığının sesine kulak verdiğini belirten Yılmaz, bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Refiye Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 6 Nisan'daki Tekirdağ ziyaretinde kendisiyle görüştüğünü hatırlatarak, "Sayın Sağlık Bakanımız, bu sabah beni bir kez daha aradı. 'Bugün seni yakından takip edeceğim Refiye kızım. En iyi şekilde tedavini tamamlayıp, yine en iyi şekilde geleceksin. Ben de senin evine ziyarete geleceğim' dedi. Buradan bakanımıza tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yılmaz, tedavi için verilen sözlerin yerine getirileceğinden emin olduğunu anlatarak, Miami Jackson Memorial Hastanesindeki tedavisinin ardından sağlıklı şekilde Türkiye'ye dönmeyi arzuladığını belirtti.

Havalimanına gelerek kendisini uğurlayan Beşiktaş taraftarlarına teşekkür eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Beni hiç tanımadan, görmeden sesime ses verdiler. Bu yola gelmemde onların da çok büyük destekleri vardı. Biliyorum ki onlar, orada olsam da desteğini benden çekmeyecek. Onlar bambaşkadır. Ben ağladım, onlar ağladı. Ben güldüm, onlar güldü. Tedavim için 'sabret, olacak, az kaldı kızım' dediler. Onların ve Türk halkının dualarıyla buraya kadar geldim. Bu çok farklı bir duygu."

Açıklamanın ardından Yılmaz, THY'nin tarifeli seferiyle New York'a hareket etti.

Sağlık Bakanlığının bir süredir irtibatta olduğu Miami Jackson Memorial Hastanesinden beklenen yanıtın gelmesi üzerine Yılmaz'ın tedavisi için avans ücreti olan yaklaşık 1 milyon lira, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hastaneye yatırılmıştı.

Yılmaz'ın ince bağırsak nakline ihtiyacı olup olmadığının bu hastanede değerlendirileceği, gerek görülürse naklin gerçekleştirileceği bildirilmişti.

tedavi
için
abd'ye
gitti
Yorum (6)
hasan
biz 100 dolara katarakt yapacağız.. dünya bize gelecek.. biz nakiller,kemik iliği, genetik hastalık veya ileri cerrahi işlemler için hasta göndereceğiz 10 milyon dolardan başlayarak...adı da sağlık turizmi olacak...
0
Cevapla
dr. non-badem, non-profit
TU! Öğrenme azmi olan birçok cerrah var ama sizin adamınız değil, sahipsiz diye el vermez, desteksiz, arkasız, yalnız, yapayalnız bırakırsınız. 2 senede su gibi öğrenilir yapılır o ameliyat burada, ama ECFMG sertifikalı doktorunuzu ABD ye eğitime göndermeniz lazım, ama o da ne, adam badem değil!
0
Cevapla
hasan ekim
Ülkemizde bu işi yapacak, tecrübeli hekimler var, lütfen onlara engel olmayalım. Rektörlere şov yaptırarak 4 ekstremite, rahim, yüz vs gereksiz nakiller yerine böyle hayati nakillerin önünü açalım. Deneyimli organ nakli hocamız Mehmet Emin hocanın polislerce basılıp tv’lere çıkartmak gibi ayıp işler yapmayalım. Hoca 3-5 bin lira bıçak parası alacak diye iftira ile karışık suçlamalar yapmayalım. Deneyimli hocalarımızı üzmeyelim. Zaten onları yeteri kadar üzdük. Birkaç yüz liralık ameliyatlarla sağlık turizmi olmayacağını da anlayalım. Nitekim sırf kapora 1 trilyon gitti, arkasından neler gelir belli değil (bu para bizim şimdiye kadar sağlık turizminden elde ettiğimizin bile çok üstünde unutmayalım). Bazen düşünüyorum da ben kendim hasta olsam ne yapardım? ülkemizde birçok sağlam insanın bile parasızlıktan ölüme gittiğini yani intihar ettiğini düşünerek kendimi ülkemizin hekimlerinin eline bırakırdım, nakil gerekirse ülkemde yaptırırdım. Zannedersem ülkemizde bir ara ince barsak nakli de yapıldı. Bilim adamlarımızın yani bilimin değeri olmayan yerden bilimin kaçacağını unutmayalım. Özele yani muayenehaneye karşı çıkmayalım. Çok sıkışsak özelde bile olsa hastalanan bir devlet büyüğümüze bakacak spesiyalize hekimimiz olsun. Demek ki hekimleri öldürerek, mahkemelerde süründürerek veya sabimlendirerek, cezalandırarak varacağımız yer, yurt dışına trilyonlar pompalamak oluyor. Galiba emperyal ülkelerin de bizden beklediği bu?
0
Cevapla
SB
Bildiğim kadarı ile barsak nakli diğer organ nakıllerine benzemiyor, red oranı ve enfeksiyondan ölüm oranı çok fazla. Turkiyede bu işi yapan değerli hocalarımız var ve Refiye için naklin şu an için gerekli olmadığını söylediler. Nakılden sonra her şey güllük gülistanlık olmuyor, çok zor bir süreç. Refiye için inşallah her şey çok güzel olur ama nakılden sonra onu neyin beklediğini biliyor mu? diğer hastalar için de aynı prosedur işleyecek mi? Buradaki uzmanlar şimdi değil dediğinde her hasta bu kadar para verilip gerekli olup olmadığını değerlendirmek için Amerikaya gönderilecek mi? Hanı sağlıkta Amerikadan ileriydik, o haber çıkalı kaç gün oldu?
0
Cevapla
SF
Turkiye saglikta Amerika ile nasil boy olcusuyor anlamiyorum.Devekusu misali.Tabiki insanlar istedikleri ameliyati yapabilir fakat post op bakim ve olum oranlarina bir bakin. Turkiye'nin bu konularda daha almasi gereken cok yol var.Bunu Turk hekimlerin hepsi biliyor aslinda. Turkiye'de denetim mekanizmasi yok bir kere. Biz de yaptik oldu mantigi bitmeli.Olen hastanin hesabi ABD de ki gibi hekimlerden bir sorulsun bakayim burada konusan hekimler bu kadar cesur sekilde biz de yapariz, ederiz diyebilecekler mi? Vatandasi kandirmaktan vazgecin artik.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir