ABD'deki Monell Kimyasal Duyular Merkezi'nden Bedrich Mosinger ve ekibinin araştırması, tat alma sistemiyle üreme arasında bağlantı olduğunu gösterdi.
"Proceedings of the National Academy of Sciences" dergisinde yayımlanan araştırmada bilim adamları söz konusu proteinlerin tatlı ve amino asit tatlarının alınmasında rol oynayan TAS1R3 ve tada ilişkin sinyalleri sinir hücresine gönderen GNAT3 olduğunu belirtti.
Fareler üzerinde yapılan araştırmalarda, bu proteinlerin etkisiz hale getirilmesi halinde spermlerin az ya da kusurlu olması nedeniyle hayvanların kısırlaştığı görüldü.
Farelerin yiyeceklerine bu proteinleri etkisiz hale getiren klofibrat ilacı ekleyen bilim adamları, bu ilacın karıştırılmadığı yiyecekleri yediklerinde hayvanların kısırlığının sona erdiğini vurguladı.sa
Daha önce merkezden farklı bilim adamlarının yaptığı araştırma, tat almaya ilişkin bazı genlerin mide, bağırsak, pankreas, beyin gibi vücudun başka bölgelerinde bulunabileceğini ortaya koymuştu.