Medimagazin logo

Tam Günle ilgili CHP Anayasa Mahkemesine gidecek mi?

Kanun Hükmünde Kararnamelerden 11'inin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitti.
Tam Günle ilgili CHP Anayasa Mahkemesine gidecek mi?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CHP, Yetki Kanunu'na dayanarak bugüne kadar çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerden(KHK) 11'inin iptali için Anayasa Mahkemesine gitti.


CHP, 6223 sayılı ''Kamu Hizmetlerinin Düzenli, Etkin ve Verimli Bir Şekilde Yürütülmesini Sağlamak Üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Teşkilat, Görev ve Yetkileri ile Kamu Görevlilerine İlişkin Konularda Yetki Kanunu''nun 3 Mayısta Resmi Gazetede yayımlanmasından bu yana Anayasa Mahkemesine başvurularını yaptı.

Yetki Kanunu kapsamında çıkarılan KHK'lardan 11'inin iptali için Anayasa Mahkemesine giden CHP'nin ilk başvurusu 27 Temmuzda oldu. CHP, bu başvuruda ''Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının Kurulması Amacıyla Bazı KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair KHK''nın iptalini istedi.

CHP, 8 Haziranda yayımlanan, yeni bakanlıkların teşkilatlanmasına ilişkin 8 KHK için 4 Ağustosta Anayasa Mahkemesine başvurdu. Başvurularda, ''Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'', ''Avrupa Birliği Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'', ''Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'', ''Ekonomi Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'', ''Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'', ''Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'', ''Kalkınma Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'' ve ''3046 sayılı Kanun ile Bazı KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair KHK''nın iptalleri istendi.

CHP'den son başvurular, iki bakanlığın teşkilat yapılanmasına yönelik çıkarılan KHK'lar için oldu. CHP, 26 Ağustosta ''Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'' ile ''Orman ve Su İşleri Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'' yı Anayasa Mahkemesine götürdü.

 

Bilindiği gibi 26 Ağustos 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Adalet Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Tam Gün Yasası yeniden getirilmişti.

CHP'nin önümüzdeki günlerde çıkarılan diğer KHK'lardan bazılarının iptali için de Anayasa Mahkemesine gideceği öğrenildi.

tam
günle
ilgili
chp
anayasa
mahkemesine
gidecek
mi?
Yorum (12)
jindr
CHP anayasa mahkemesine gitmezse kendini inkar etmiş olur.önceki 'tam gün yasası'nın iptali için başvurmuş olmasının gerçekten de hükümetin dediği gibi haksız ve halkın menfaatine karşı yapılmış olduğu iddiasını kabul etmiş sayılır..
0
Cevapla
baran ince
chp o da ne iyi bişey mi?
0
Cevapla
MAÖ
CHP bir avuç muayenehaneci için, mayenehane kepazeliğinin devamı için (kamu bağlantılı), anayasa mahkemesine giderse sosyal demokrat kimliğini inkar eder. CHP nin yapması gereken AKP nin hekim özlük hakları konusunda - ki bu asla kamu kurumlarında çalışan hekimlerin, ve özellikle üniversitede eğitici sıfatı ile çalışıp ticaret yapan hocaların muayene açma hakkı değildir - yarattığı gerilemelerin önüne geçmek, hatta daha da ilerletmek için - emeklilik haklarımız, maaşlarımız, performans rezaleti, taşeronlaşma, hastane idarecilerinin çalışanlarca denetlenememesi, v.s) yapıcı kanun teklifleri vermektir. CHP, kamu kurumunda çalışamların muayenehane işletmelerini bir özlük hakkı olarak algıladığı taktirde AKP bir dahaki seçimlerde % 75 oy alır. Çünki AKP tüm sağlık politikasını muayenehaneler üzerinden sürdürmekte (HAKLI OLDUĞU TEK KONU BUDUR), bu arada sağlık sisteminde gerçekleştirilen değişimlerin tartışılmasını engellemekte, hekimlerin ve sağlık personelinin özlük hakları konusunda tüm gerilemeleri GÖZLERDEN KAÇIRABİLMEKTEDİR. CHP nin yapması gereken kamu kurumlarında çalışan hekimlerin muayanehaneciliğini savunmak değil, Kamu kurumunda, kamusal hizmet veren çok çok fazla sayıdıki sağlık çalışanlarının ve hekimlerin özlük haklarında yapılması gereken iyileştirmeler için yasa teklifleri hazırlayıp, bu konuda kamunun desteğini almaktır. Bir taraftan herkeze erişilebilir, parasız, kaliteli sağlık hizmeti savunusunu yapıp, bir taraftan bu haklardan yararlanmanın yolu muayenehaneden yada hoca parasından geçer demek, sosyal demokrasi ile ne kadar bağdaşır ve inandırıcı olur sormak gerekir.
0
Cevapla
Adnan Öbek
CHP nin mutlaka KHK nin iptali için Anayasa mahkemesine gitmesi gerekir. Aksi halde keyfiliğe-eşitsizliğe-hukuksuzluğa ortak sayılır. Öğretim Üyesine farklı, Kamu Hastanelerinde çalışanlara farklı muamele hukukun ruhuna aykırıdır. Anayasanın EŞİTLİK ilkesini çiğnemek olur. Üniversiteler bazılarının çiftliği gibiydi... İnşallah buna da son verilir... Onlar sırça köşkte ,fildişi kulede oturan, dokunulmazlık zırhına bürünen bir azınlıktır... Bu ülkede çöpçünün bile sorumluluğu varken, bunların sorumsuzca hareket etmelerine göz yumulamaz.. Hiçbir makam yan gelip yatma yeri olarak kullanılamaz. Ameliyatlar durmaz... Durduran; İNSANLIK DÜŞMANI İLAN EDİLİP, kapı dışarı edilmelidir. Eğitim vakaları için ameliyatlara sınır yoktur... Bazıları maalesef çarpıtıyor. Sadece operasyonu yapana gelir kaydedilemez. Bugüne kadar NOBEL alamayan bu tabaka, ABD-ŞİKAGO Üniversitesi nde kısa bir dönem aralığında 75 NOBEL ödülü nasıl alınmış, tetkik edip ibret almalılar...
0
Cevapla
Dr Hakan
Bence CHP bunu bu sefer Anayasa Mahkemesine götürmemeli. Çünkü bu yasa uygulansın günahını sevabını bu yasayı apar topar yapanlar çeksin. Sonra biz çok iyi bişe yapacaz CHP yaptırmadı oluyor. Biraz sıkın dişinizi...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir