Medimagazin logo

SUT'ta pratisyen hekimlere reçete sınırlaması getiren hükümlere durdurma

SUT'ta pratisyen hekimlere reçete sınırlaması getiren hükümlere durdurma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Resmi Gazete’nin 29.4.2006 tarih ve 26153 sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan 2006 yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği’nin bazı maddelerinin iptali istemiyle Türk Tabipleri Birliği tarafından açılmış olan dava sonucunda, Danıştay 5. Dairesi’nin 8.11.2006 tarih ve 2006/4054 E. sayılı kararıyla reçetelerde bilimsel ölçütü olmayan ilaç sınırlamaları getirilmesi ile özellikle pratisyen hekimlerin reçete düzenleme yetkilerini sınırlandıran hükümlerin yürütmesi durdurulmuştur.

Bunun üzerine; Maliye Bakanlığı tarafından çıkartılan 25.1.2007 tarih ve 1117 sayılı Genelge ile Danıştay 5. Dairesi’nin kararı doğrultusunda düzenleme yapıldığı belirtilmiş ise de yapılan düzenleme bilimsel ölçütlere ve yargı kararına aykırı olmasının yanı sıra Resmi Gazete’de yayımlanmamış olması bakımından da hukuka uygun olmadığından iptali istemiyle, Türk Tabipleri Birliği tarafından dava açılmıştı.

Danıştay 2. Dairesinde yürütülen yargılama sonucunda, 22.12.2010 tarihinde, dava konusu Genelge ile değiştirilen Tedavi Yardımı Uygulama Tebliğinin Resmi Gazete’de yayımlanmış olması sebebiyle bunu değiştiren düzenlemenin de aynı şekilde Resmi Gazete’de yayımlanması gerektiğine vurgu yapılarak düzenlemenin şekil yönünden hukuka aykırı olduğu sonucuna varılarak iptaline karar verilmiştir.

 

Karar metni için...

sut'ta
pratisyen
hekimlere
reçete
sınırlaması
getiren
hükümlere
durdurma
Yorum (6)
Can Demir
Teshisi koyabilen doktor tedaviyi duzenler, bu yetkiyi engellemek Hekimlik sanatinin icrasını engelemektir..Bir yanlış daha düzeltildi..
0
Cevapla
ALİ ERTUĞRUL TORUN
KARAR HEKİMLİK MESLEĞİNE DUYULAN SAYGIDIR
0
Cevapla
serkan timur
bu ülkede pratisyenler çok şey yaptılar ama hep camiada hor görüldüler hemde maaş olarak hakettiğini alamadılar.aile hekimliği gelince bir miktar hem sıfat olarak hemde maaş olarak yinede çok daha iyisine layıkken fena sayılmayan bir ücret verildi o da 30 aralık 2010 ücret yönetmeliğiyle hem ücretler düştü hemde iş yükü fena halde arttı sonuç olarak başa geri döndük bu ülkede bir aile hekimi 8000 bir uzman hekim 12000 bir profesör 20000 altına düşmemeli ama yetmez eğer daha iyi performans isteniyorsa taban rakamlar bu olmalı üstünü performansla vermeli ayrıca bu özlük ve emeklilik haklarımız maalesef berbat durumda kimse buna değinmiyor maalesef...
0
Cevapla
nurdn
ne komik adamlar bunlar ya be akıllılar madem reçetesine güvenmiyorsunuz niye dr ünvanı verip mezun ediyorsunuz drluğuna güvenmeyeceksiniz...drluk mesleğinin bu kadar ayaklar altına alındığı başka bi ülke daha varmı acaba..
0
Cevapla
Selim Erdemli
Tabip odasını tebrik ediyorum... Selim Erdemli
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir