Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı Sağlık Bakanlığı'nın harekete geçmesini geç kalınmış bir hareket olarak değerlendiren Erözgün, "Geçtiğimiz yıl 3 bin 84 sağlık çalışanı şiddet gördü. Sağlık Bakanlığı ancak bu yıl harekete geçebildi. Hastanelerde güvenlik
tedbirleri tam olarak alınmış değil." dedi.
Erözgün, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar'ın, sağlıkta şiddetin önlenmesi için sunduğu önerilerin uzun vadede meyvelerini vereceğini, şu anki şartlara göre caydırıcı nitelikte tedbirler olmadığını ifade etti.
Şiddet konusunda öncelikli olarak somut adımlar atılması gerekirken, gelecekle ilgili önlemler almanın doğru olmadığını belirten Erözgün, sağlık çalışanlarının haklarını koruyacak ve günümüze yansıyacak acil çözüm önerilerinin masaya yatırılması gerektiğini savundu.
Erözgün, sağlık çalışanlarının şiddet mağduru olmamaları için "Şiddet uygulayanlara verilen cezaların arttırılması, Acillerde güvenlik elemanların çoğaltılması, Kamera sistemlerinin kurulması, Personel eksikliğinin giderilmesi, hastane fiziki yapılarının düzeltilmesi, sağlık personelinin özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi ve uzun süreli mesailerden kaçınılması" gibi şiddete karşı caydırıcı olabilecek nitelikteki tedbirlerin acil uygulanması gerektiğine dikkat çekti.