Medimagazin logo

Sezeryan doğum sırasında öldü

Semiha Şakir Doğum Evi'nde sezeryanla doğum yapan iki çocuk annesi Şükran Tuğ, aşırı kan kaybı nedeniyle hayatını kaybetti. Yakınları, kadının ölümünden hastaneyi sorumlu tuttu.
Kaynak: İHA
Sezeryan doğum sırasında öldü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay Zeytinburnu Süleymaniye Doğum ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Semiha Şakir Doğum Evi'nde meydana geldi. Hamile olan iki çocuk sahibi Şükran Tuğ (40), sancıları artınca dün gece 02.00 sıralarında hastaneye kaldırıldı.

Normal doğum yapacak olan Şükran Tuğ'un tansiyonu doğum sırasında aniden yükselince doktorlar sezaryenle doğuma karar verdi. Doğum esnasında aşırı kan kaybeden Tuğ'un durumu ağırlaştı.

Yakınlarından alınan kanla, sabah 07.30'a kadar yapılan tüm müdahalelere rağmen hamile kadın hayatını kaybetti. Bebek yoğun bakıma alınırken, Şükran Tuğ'un yakınları hastanın ölümünden doktorları ve hastane yönetimini sorumlu tuttu.

Kendilerine sezaryenle doğum yapacakları bilgisini vermediklerini iddia eden Şükran Tuğ'un yakınları, tansiyon problemi yaşayan hastaların normal doğuma alınmadan sezaryenle doğum yapmaları gerektiğini belirttiler.

Öte yandan hastanenin morgunun çalışmadığını belirten Şükran Tuğ'un yakınları, cenazenin odada şişmemesi için 6 vantilatörle serinletildiğini söyledi. Yaşananlara tepki gösteren kadının yakınları, hastane yetkilileriyle tartışırken, morg arızası için gelen görevliye de tepki gösterdi.

Şükran Tuğ'un ağabeyi Recep Saraylı, kardeşinin ölümünden doktorları sorumlu tutarak, "Gece 02.00'de kardeşimi buraya getirdim. Sezaryenle ameliyat olmaması gerekiyordu. Normal doğum yapılması gerekiyordu. Biden habersiz kardeşimi sezaryenle ameliyat ettiler. Başbakanımız sezaryen yasak dedi. Ama kimse önlemini almadı. Gelsinler burayı yerinde incelesinler. Bizim kızımız öldü. Başkası ölsün istemiyoruz. İki hastaneden bize sevk verdiler. Buraya getirdik. Hastamızın normal doğum yapacağını söylediler. Biz hastayı görmek istedik. Bize göremezsiniz yoğun bakımda dediler. Morg çalışmıyor. Buranın incelenmesi lazım" dedi.

Şükran Tuğ'un bir başka yakını ise, "Bizim cenazemiz orada şişmiş, patlamak üzere. Hala bir yetkili yok ortada. Doktorların ne dedikleri belli değil" diye konuştu.

sezeryan
doğum
sırasında
öldü
Yorum (9)
hero
normal doğumda sorun çıksa sezeryana almadı normal doğurttu suçlu, sezeryana alınsa bir sorun çıksa normal doğum yaptırmadı diye suç, ayıpp be, gidin evde doğurun kardeşim o zaman
4
Cevapla
asistan
İki tane can alıcı cümle var 'tansiyon problemi yaşayan hastaların normal doğuma alınmadan sezaryenle doğum yapmaları gerektiğini belirttiler.' sanırım hasta yakınları kadın doğum ihtisası yapmış hatta o da yetmemiş perinatoloji yapmışlar böyle endikasyon koyabildiklerine göre ikinci cümle; 'Sezaryenle ameliyat olmaması gerekiyordu. Normal doğum yapılması gerekiyordu. Biden habersiz kardeşimi sezaryenle ameliyat ettiler. Başbakanımız sezaryen yasak dedi. Ama kimse önlemini almadı.' herhalde bu cümle için yoruma gerek yok. Doktorluğun bittiği nokta.
1
Cevapla
Yasar Bulent
40 yasinda kadin ,kimbilir kacinci dogumu belli ki dogum yapmasi sakincali ama cok bilmis cogu ilkokul terk ama bir profesor kadar bilgili!! halkimiz neyin nasil yapilmasi gerektigini biliyor,bu tip insanlara gidin evinizde dogurun seni kocan ya da cok bilmis yakinlarin dogurtsun demek gerekiyor ya da gidip yarin emeklilik dilekcesi vermek ne haliniz varsa gorun demek..
4
Cevapla
Frankie Bellevan
olaya bak.hasta yakınları ne diyormuş:tansiyon problemi yaşayan hastaların normal doğuma alınmadan sezaryenle doğum yapmaları gerektiğini söylüyorlarmış. peki bakanlık bu konularda kadın doğum uzmanı meslektaşlara basın aracılığıyla sürekli ne diyor? kabahat kimde? doğal olarak ve türkiye'de sürekli alışık olduğumuz şekliyle bütün suç,kabahat doktorda.başka kimde olabilir ki?
0
Cevapla
drS
Yazılanlardan anladığım kadarıyla bu bir "doğum sırasında ölümdür", C/S yapılmasına rağmen hasta kaybedilmiştir. (Belki de bu sezeryan sayesinde en azından bebek yaşıyordur) Hasta yakınının "Sezaryenle ameliyat olmaması gerekiyordu. Normal doğum yapılması gerekiyordu. Bizden habersiz kardeşimi sezaryenle ameliyat ettiler. Başbakanımız sezaryen yasak dedi. Ama kimse önlemini almadı" yorumuna bakın, neden insanın bir daha doğumhaneye giresi kalmadığını anlayın. Hastayakınının tıbbi eğitim düzeyi nedir ki muhtemelen DİCye giren hastanın tedavi stratejisini belirleyebilir?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir