Medimagazin logo

Şanlıurfa'da ilk: 'Laparoskopik Simülasyon Odası' kuruldu

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşturulan bölgenin ilk 'Laparoskopik Simülasyon Odası' doktorların hizmetine sunuldu. Cerrahların laparaskopik (kapalı yöntem) ameliyatlar öncesinde el becerilerini geliştirmeleri amacıyla kurulan odanın tanıtımı Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kaya tarafından yapıldı
Şanlıurfa'da ilk: 'Laparoskopik Simülasyon Odası' kuruldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bölgenin ilk 'Laparoskopik Simülasyon Odası' açıldı. Cerrahların laparaskopik (kapalı yöntem) ameliyatlar öncesinde el becerilerini geliştirmelerine olanak sağlayan odanın tanıtımını ise Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kaya yaptı.

'Laparoskopik Simülasyon Odasının doktorlara sağlayacağı avantajlar hakkında açıklamada bulunan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Alev Esercan, "Günümüzde daha erken iyileşme, daha az ağrı, iyi kozmetik sonuçlar dolayısıyla laparaskopik yani kapalı ameliyatlara yönelim artmıştır. Fakat bu ameliyatlar için cerrahi beceri ve uzun süreli eğitimler/pratikler gerekmektedir. Maalesef bu pratikler ameliyathanede hasta üzerinde geliştirilmektedir. 

Yeni çıkan laparaskopik eğitim kutularıyla hasta üzerinde çalışmaya gerek kalmadan öğrenerek, pratik yaparak bu kapalı ameliyatlar kolaylıkla daha kısa sürede ve komplikasyonsuz gerçekleşebilmektedir. Bu eğitim kutusu Güneydoğu bölgesinde hastanemize ilk ve tek olarak bağışlanmıştır. Böylelikle doğum sayısında 1.olan hastanemizde kadın hastalıkları ve doğumda yapılan diğer ameliyatlarımızın da sayısı çoktur. Bu eğitim setiyle doğumda birinci olan hastanemiz diğer jinekolojik ameliyatlarda da en son teknoloji sahip olarak eğitilmiş bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

sanliurfa
laparoskopik simulasyon odasi
kapali yontem
cerrah
Yorum (2)
CEVDETT
bu yaptığınız iyiliği ölene kadar unutmayacağız. otuz yıllık uzmana 7450 tl maaş, 5410 tl sabit ek ödemeyi lâyık gören körler ve sağırlar. iyi ki ahiret inancımız var. yoksa bu kadar haksızlığa tahammül edilemez.
3
Cevapla
Öy
bu iş düzelmez toplumda şiddet eğilimi arttı hakimler verdikleri kararlardan sorumlu olmazlarsa bu tip vicdan yakıcı olaylar artar
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir