Medimagazin logo

Sahte doktor skandalı: Uyutmadan dikiş attılar

Bir Suriyeli, 2 Türk vatandaşı kurdukları merdiven altı ameliyathaneyle onlarca kadının hayatını kararttı. Ülkesinde laborant olan D.N. kendisini Türkiye’nin en iyi estetik cerrahı olarak tanıttı. Kadınları gece yarıları ameliyata alındı. Fenalaşan kadınlar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kadınlardan biri yaşam savaşı veriyor
Kaynak: Halk TV - Dinçer Gökçe
Sahte doktor skandalı: Uyutmadan dikiş attılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık turizmi son yıllarda hızlı bir büyüme kaydediyor. Geçen yıl elde edilen gelir 4 milyar dolar. 20 milyar dolarlık gelir hedefi söz konusu iken, bu alanda yaşanan denetimsizliği ise, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma gözler önüne seriyor.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, dehşete düşüren olayın odağında Şişli’de bulunan A. Estetik Sağlık Danışmanlık Şirketi ile Sultangazi’de bulunan Ö.B. Tıp Merkezi yer alıyor. Danışmanlık şirketi sağlık turizmi adı altında yurtdışından getirdikleri hastaları Ö.B. Tıp Merkezi’ne yönlendiriyordu.

Estetik ameliyat olacak kişilerle ilk görüşmeyi, çoğunlukla danışmanlık şirketinin ortaklarından M.K. yapıyordu. 32 yaşındaki sağlık memuru K., kendisini tıp merkezinin başhekimi olarak tanıtmaktaydı. İkinci aşamada ise, devreye Suriye vatandaşı olan ve ülkesinde laborant olarak çalışan D.N. giriyordu. N., hastalara ‘Türkiye’nin en iyi doktorlarından biri’ olarak pazarlanıyordu.

Ameliyatlar gece yapıldı

Hastalarla anlaşma sağlanınca, ödeme miktarı ve yapılacak estetik operasyonun tarihi kararlaştırılıyordu. Operasyon için ise genellikle gece saatleri seçiliyordu. Operasyonlara D.N. ile uzmanlık alanı genel cerrah olan Doktor K.İ. giriyordu. Bu arada Dr. K.İ. de tasfiye halindeki A.'nın 3 ortağından biri konumundaydı.

Fenalaşan hastalar başka hastaneye taşındı

Olayın yargıya taşınma süreci ise şöyle başladı: Tıp merkezindeki ameliyatlardan sonra bazı hastalar fenalaştı. Durumu ağırlaşan hastalar ambulansla çevredeki başka bir hastaneye sevk edildi. Hastalar yaşadıkları dehşete ilişkin Savcılığa giderek şikâyetçi oldular.

Uyutmadan dikiş attılar

Savcılığın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde dosyaya giren görüntüler ve alınan müşteki ifadeleri ise kan dondurdu. Dosyaya sunulan bir video kaydı ise, ameliyatların ne denli riskli bir ortamda yapıldığını gözler önüne serdi. Görüntüye göre, operasyonu gerçekleştirmek için hastanın başında bulunan kişilerin hiçbirinde ameliyat giysisi yok. Operasyonu ise Türkiye’de doktor olarak çalışma izni bulunmayan D.N'nin yaptığı görülüyor. N.'ye yardım eden kişinin ise ameliyat hemşiresi dahi olmadığı öğrenildi. Görüntülerde anestezi doktorunun yerine operasyona anestezi teknikeri bir kişinin girdiği görülüyor. Kayıtlarda hastaya, narkoz verilemeden dikiş atıldığı da anbean kaydediliyor.

Narkoz nedeniyle akciğerleri iflas etti

Nadia Farzadifar (49): Bana 1 yıl içine 13 ameliyat yapıldı. Meme uçlarımı kaybettim. En önemlisi de akciğerlerimi kaybettim. Bunun nedeni de 13 kez narkoz verilmesi. Ben, ‘sağlığıma kavuşmak istiyorum; sizi şikâyet edeceğim’ dedikçe bana yeni bir ameliyat daha yapıldı. Vücudumda çukurlar, tümsekler oluştu. Sağlığımı yitirdim.

‘Sahte doktorlar olduklarını bilmiyordum’

Asuman Öztutar (50): Göz kapağı kaldırma ve göğüs toplama ile protez ameliyatı oldum. 24 bin liraya anlaştık. Herhangi bir tahlil yapılmadı. Beni, üzerlerinde doktor önlüğü olan M.K ile D.N. muayene etti. M.K. başhekim olduğunu; ameliyata birlikte gireceklerini söyledi. Üzerimde kalemle işaretlemeler yaptılar. Sahte doktor olduklarını bilmiyordum. Bana neler yaptılar bilmiyorum.

İngiliz doktorlar: Kasapların eline düşmüşsün

Paria K.: Ben, sosyal medya üzerinden M.K ile görüştüm. Kendisini, doktor ve estetik cerrahi uzmanı olarak tanıttı. Estetik ameliyatlarımın sonucu çok kötü oldu. Yüz germe ameliyatından sonra diş tedavisi de yapılınca çok ciddi kanamalarım oldu. Öleceğimi hissettim. Bildiğim kadarı ile beni, sahte hekim olarak sonradan öğrendiğim D.N. ameliyat etti. . İngiltere’de gittiğim doktorlara durumu anlattım. Bana, ‘Üst süte bu kadar ameliyat yapılması doğru değil. Hiçbir estetik uzmanı bu şekilde operasyon yapmaz. Sen, kasapların eline düşmüşsün. Hayatta olman mucize' dediler.

Kendisini başhekim olarak tanıttı

Mastaneh Naseri (39): Kendisini B. Tıp Merkezi’nin başhekimi olarak tanıtan M.K. ile görüştüm. İlk ameliyatımı D.N. yaptı. Bu ameliyattan 5 gün sonra her iki memede de dikişler açıldı ve ikisinde de akıntı oluştu. 3'üncü ameliyatımda memelerim boşaltıldı. Gittiğim başka estetik cerrahlar, memelere sıvı silikon, jel silikon konmasının Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklandığını söylediler.

‘10 saat narkoz altında kaldım’

Zohreh Mirsanei (42) : Bana 8 Haziran 2022’de, 10 saat narkoz verilerek birden fazla operasyon yapıldı. Hemoglobin düzeyim bu ameliyattan sonra 12 gramdan 9 grama düştü. M.K, bana kendisini başhekim olarak tanıttı. Yapılan operasyonlar başarısız oldu. Benden 12 bin Sterlin aldılar. Bu paranın 10 bin Sterlin’ini M.K'ye elden verdim. 2 bin Sterlin’i ise TL olarak havale ettim. Bana operasyon yapılan B. Tıp Merkezi’ne baskın yapıldığını sonradan öğrendim. Kollarımda ve memelerimde çok kötü izler var.

İtalyan kadın tıp merkezinde fenalaştı

Carmella Apice (34): İtalya’dan gelen bu kişi D.N tarafından ameliyat edildi. ‘Kombine estetik’ denilen bir dizi operasyon geçiren Apice’nin vücudunda enfeksiyon oluştu. Karın dikişleri açıldı. Ameliyatın yapıldığı B. Tıp Merkezi’nde fenalaşan Apice, özel bir hastaneye kaldırıldı.

Ülkesinde yaşam savaşı veriyor

Narges Mork (42): Kan değerleri düşükken (11.4 gr) ameliyata alındı. Mork’a tek seansta 6 operasyon birden yapıldı. Tam teşekkülü hastane imkânı olmayan B. Tıp Merkezi’nde yapılan işlemler sonrası Mork’un kan değerleri daha da düşerek 7.4 gr seviyesine geriledi. Mork’un durumu kötüleşince özel bir hastaneye sevk edildi. Hastanede kan verilen Mork, ülkesi Norveç’e döndü.

‘Denkliği yok; bizde sadece pansuman yaptı’

Konu ile ilgili telefonla ulaştığımız Ö.B. Tıp Merkezi’nin sahibi Dr. A.B. “D.N'nin Türkiye’de hasta bakma veya ameliyat yapma imkânı yok. Bu alanda çalışmak için denkliği yok. Bizim hastanemizde, ‘hizmetli’ olarak çalıştı. Doktorumuz K. Bey bir ara başı dönünce D. Bey pansuman işlemi yapmış. Biz, ekibi değiştirmek için bu kişiyi de işten çıkardık” dedi. M.K ise, “Kendimi başhekim olarak tanıtmadım. Ben sağlık memuruyum. Kimseden de elden para almadım” diye konuştu. Sahte doktor D.N'nin ise Halktv.com.tr’nin görüşme talebini karşılıksız bıraktı. Dr. K.İ'ye ise ulaşılamadı.

Ünlü doktor ‘hizmetli’ olarak kaydedilmiş

Türkiye’de çalışma izni olmadan ameliyatlara giren D.N. (40), Suriye asıllı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alan N.'ye yönelik ifadelere göre, bu kişi ‘Türkiye’nin en iyi estetik cerrahı’ olarak tanıtılmış. Sigorta kayıtlarına göre N. birçok ameliyatı yaptığı Ö.B. Tıp Merkez’inde 7 Mart 2022’de işe girdi. N. ‘Hastane hizmetlisi’ meslek kodu ile sigortalı yapıldı. N.'nin işten çıkış tarihi ise 20 Temmuz 2022. Bu tarih, B.Tıp Merkezi’ne yapılan baskından 3 gün sonrasına denk geliyor. Bu kişi, şimdilerde ise sahibi olduğu N. Sağlık Turizmi ve Danışmanlık şirketi ile faaliyete devam ediyor.

Sistem nasıl çalışıyor?

Sağlık turizmi son yıllarda Türkiye’de artan bir ivmeye sahip. Estetik operasyon olmak isteyen kişiler, aracı firmalar tarafından bulunuyor. Yapılan işlemlere göre kimi hastadan 10 bin kiminde 30 bin dolar alınıyor. Aracı firmalar, ameliyat işlemleri için ise çeşitli hastane ve tıp merkezleri ile anlaşıyor. Ameliyathanesi kullanılan yere ise, kısa süren ameliyatlar için 10 bin, kombine estetik operasyonlar için ise hasta başına 20-30 bin liralık ödeme yapılıyor. Ameliyatlar da çoğu zaman gece yapılıyor.

estetik cerrahi
sahte doktor
ameliyat
suriyeli doktor
Yorum (8)
murat 124
uyutmadan dikis attilar ne demek ya..esas sorulmasi gereken anestezisiz nasil kestiler degil mi?
11
Cevapla
hasan
hekimlerin canına kastedenlerin bu pis ortamda ameliyat olmalarını ben kesinlikle anlayamadım. antalya'da ruslar berberlik, taksicilik yapıyor. suriyeli kaçaklar estetisyen ve anestezist olmuş, diploma yok, vergi yok. dünyanın vergi cenneti olan ülkemizden hekimler gitmek istiyor. ne garip.
14
Cevapla
ali özkurt
sağlıkta şiddete hayır
Cevapla
HALİT YAŞAR
yaptiği mobbi̇ngle kamuda çalişan doktorlarin ensesi̇nde boza pi̇şi̇ren sağlik bakanliği ve dolayisiyla devlet bu başiboş birakilmiş alana nasil müdahale edemi̇yor ve sadece uzaktan seyretmekle yeti̇ni̇yor anlamak mümkün deği̇l ama sorsan cevap ''sağlikta çağ atladik'' ...aferi̇n
11
Cevapla
Devrimci Derviş
meksikalaşan ülkemde artık böyle şeyleri doğal kabul edeceksiniz . bizim memurlarımız işini bilir. bu arada bir meksika pezosu 1.56 tl , yıllık enflasyon oranı da % 5.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir