Medimagazin logo

Sağlık turizmiyle markalaşacağız

Ankara'da sağlık turizminin ele alındığı toplantı Ankara Valiliği’nde yapıldı.
Kaynak: HÜRRİYET ANKARA
Sağlık turizmiyle markalaşacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, İl Kültür Müdürü Doğan Acar ile il ve bölge müdürlerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yüksel, 21. yüzyılın tam anlamıyla bir turizm çağı olacağını, turizmin ülkelerin kalkınmasında son derece etkili bir sektör olduğunu ifade etti.
Vali Yüksel “Turizmi iyi algılayan, iyi tartışan toplumlar dünyayla buluşmaktadır. Ankara’da bundan sonra turizmi çok daha yüksek sesle konuşacağız. Termal ve sağlık turizmini yan yana getireceğiz, Ankara’nın bu endüstriden hak ettiği payı almasını mutlaka sağlayacağız” diye konuştu.

Rekabet avantajı kullanılmalı

Yüzyılın en özgün sektörlerinden birisinin turizm olduğunu vurgulayan Yüksel, şunları söyledi:
“Dünyada yılda 1 milyar insan seyahat ederek takriben 850 milyar dolar para harcamaktadır. Seyahat endüstrisinde bu gelişmeler olurken biz Ankara’da ne yapıyoruz? Şimdi yapılması gereken rekabet avantajının kullanılmasıdır. Bunu yapmanın yegane yolu da Ankara’nın destinasyon kalitesinin artırılmasıdır. Bu paraları sağlık turizmi vasıtasıyla Ankara ekonomisine kazandırmamız gerekmektedir. Dünya şehri olma iddiasında olan Ankara’nın bu küresel gerçeğin dışında kalması gaflet ve dalalet olur. Hiçbir şey için geç kalınmış değildir, Ankara’da el ele tutuşacağız, ortak akılda buluşacağız ve sağlık turizminde de markalaşmak suretiyle Ankara’yı dünya ile muhakkak
buluşturacağız.”

Debi ve rezerv analizleri değerlendirilmeli

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl de yaptığı konuşmada şunlara değindi:
“Ankara Milletvekili olarak Vali Alaaddin Yüksel’in turizm konusundaki deneyimlerinden faydalanmamız gerektiğine inanıyorum. Çünkü Ankara, turizmde varlık içinde yokluğu yaşayan bir şehir turizm açısından cüssesine oranla yeterince pay alamayan bir şehir. Rekabet gücü yüksek olan önemli hastanelere sahibiz. Sağlık sektöründe yabancı dil eğitimine önem vererek yabancı dil bilen hekim ve hemşirelerimizle sağlık alanında bütün dünyada tercih edilen bir ülke olmamız gerekir. Turist çekebilmenin en önemli iki adımı Ankara’dan direkt uçuşların yapılması ile etkili tanıtım ve pazarlama tekniklerinin kullanımıdır. Termal turizm açısından debi ve rezerv analizlerinin planlı bir biçimde değerlendirilmesi gerekiyor.”

sağlık turizmi
ankara
prof. dr. cevdet erdöl
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir