Medimagazin logo

Sağlık turizmini geliştirmek için buluşacaklar

İzmir Ticaret Odası, EXPO 2020 sürecinde İzmir'de sağlık turizminin gelişimi için sektörün önemli isimlerini bir araya getiriyor.
Kaynak: STAR EGE
Sağlık turizmini geliştirmek için buluşacaklar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir Ticaret Odası, özellikle son yıllarda alternatif turizm alanları arasında yükselen bir trend olan sağlık turizminden İzmir'in daha fazla pay alabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. 20 Eylül 2012 Perşembe günü saat 14.00'de İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenecek olan "Sağlık Turizminde Küresel Trendler ve Başarı Hikayaleri" konulu toplantıda, İzmir'in sektörden pay alabilmesini sağlayacak yol haritasının belirlenebilmesi için, sağlık turizminde başarı örnekleri ele alınacak.

"İZMİR, SAĞLIK TURİZMİNDE ULUSLARARASI DESTİNASYON HALİNE GELEBİLECEK KAPASİTEDE"
İzmir'in sağlık turizminde sahip olduğu potansiyelin ortaya çıkarılması, uluslararası düzeyde bir sağlık destinasyonu haline getirilmesi ve markalaşmasının sağlanmasına yönelik olarak çalışmalar yürüttüklerini söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir, sağlık turizminde uluslar arası bir destinasyon haline gelebilecek potansiyele sahip. Bu alanda, dünyadaki trendleri ve başarılı modellerini takip ederek potansiyelimizi en iyi şekilde kullanmalıyız" diye konuştu.

ÖNCEL: "SAĞLIK TURİZMİYLE İLGİLİ HERKESİN MUTLAKA KATILMASI LAZIM"
İzmir Ticaret Odası'nın, İzmir'in sağlık turizminin gelişimi için çok önemli bir adım attığına dikkat çeken Meclis Üyesi Veysi Öncel, "Toplantıya çok önemli isimleri davet ettik. Bu isimler, kendi alanlarında dünyanın en önemli ve sağlık turizminde büyük girdileri olan kuruluşların temsilcileri. Can kulağıyla dinleyip İzmir'de neden bunların olmadığını hepimizin kendimize sorması gerekir. Bu toplantı, sektörün geleceği için, özellikle de EXPO sürecinde çok daha fazla önem taşımakta. Sağlık turizmi ile ilgili herkesin bu toplantıya katılmasını bekliyoruz" dedi.

TOPLANTIDA KONUŞMA YAPACAK KİŞİLER
· Amerika'dan MD Anderson Kanser Merkezi'nden Dr. Gabriel Mena,
· Anadolu Vakfı Anadolu Sağlık Merkezi'nden Uluslararası Hizmetler Direktörü Aslı Akyavaş,
· Dünya Göz Hastanesi, Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selin Yıldırım Peker,
· Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı ve 2000-2004 yıllarında Norveç/Oslo Rikshospital Yurtdışı Rehabilitasyon Bölümü Başkanlığı yapmış olan Mehmet Vedat Özek
· Balçova Termal Oteli Genel Müdürü ve İzmir Ticaret Odası 51. (Konaklama Yerleri Grubu) Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Turabi Çelebi

sağlık turizmi
izmie expo
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir