Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı: Deposilin hala piyasada yok

Vatandaşın uzun süredir bulamadığı kalp romatizması, romatizma, enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan deposilin iğnelerinin kısıtlı temin edilmesi nedeniyle artık eczanelerde satılmıyor.
Kaynak: HÜRRİYET - Meltem ÖZGENÇ
Sağlık Bakanlığı: Deposilin hala piyasada yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı hala piyasada bulunmayan ilaçtan 10 Ocak’ta 170 bin tane hazır olacağını ve ilacın kamu hastaneleri aracılığı ile dağıtılacağını açıkladı. Edinilen bilgiye göre, yeni üretim ilacın henüz kalite ve diğer üretim teknikleri test ve kontrol süreci devam ediyor. İlaç ancak gerekli stabilize sağlandığında piyasaya verilebilecek.

FİYAT POLİTİKASINDAN VAZGEÇİLSİN

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, ilaç fiyatlarının ucuz olmasının hem vatandaş hem de devlet tarafından aranılan, önemli bir özellik olduğunu, ancak ilaçların bulunabilir olmasının her şeyden daha önemli olduğunu söyledi. Saydan, deposilin ilacını üreten firmanın ucuz ilaç politikasını kabul etmemesi nedeniyle ilacın bulunamaz hali geldiğini belirterek,  “Ucuzlatılan ama piyasaya verilmeyen, vatandaşa ulaştırılamayan ilaçların kimseye faydası olamaz. Çok acele olarak yanlış ilaç fiyat politikasından vazgeçilmesi gerekiyor” dedi.

 

sağlık
bakanlığı:
deposilin
hala
piyasada
yok
Yorum (2)
oğr uyesi dr
Kanser hormonoterapi ilacı tamoksifen de piyasada yok. Sağlık baknlığından çıt çıkmıyor. Duyrulur...
0
Cevapla
Frankie Bellevan
çalıştığım hastanede halihazırda sağlık bakanlığının ibrahim ethem firmasından temin ettiği deposilin bulunuyor. daha önceden yoktu. firmanın deposundaki ilaçları sağlık bakanlığının aldığı ve bu ilaçları kamu hastanelerine dağıtacağı noktasındaki bir yazıyı yakın zamanda medimagazinde okumuştum. umarım yaşanan bu ilaç sıkıntısı sorunu en kısa zamanda çözümlenir. umarım çok çok gecikmiş olsak bile milli üretime dayalı "uygulayacağımız" bir ilaç ve aşı politikamız olur. çünkü 2 tl'lik deposilin'in bile hammaddesinin ithal edildiğini üzülerek okumuştuk. bizden bir b.k olmaz demek istemiyoruz. ne yapılacaksa bir an önce yapılmalı. türkiye'nin ayağı yere basan son derece gerekli ve öncelikli projelere ihtiyacı var. çılgın projelere ihtiyacımız yok. enerjimizi,gücümüzü ve kaynaklarımızı doğru yerlere kanalize edelim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir