Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İzmir'de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Herkesin huzur içinde, barış içinde yaşama arzusunu, 400 yıl barış, adalet, hoşgörü ve birlik beraberlik içinde yaşamasını başaran bir anlayışı, yine bu millet dünyaya zenginlik olarak sunacaktır" dedi.
 Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İzmir'de
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Müezzinoğlu, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) İzmir Şubesi'ni ziyaret etti.

Dernek yöneticileri ve üyeleri tarafından karşılanan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Balkan göçmenlerinin son 100-150 yılın en ağır bedellerini ödeyen, en insanlık dışı muamelelere maruz kalan insanlar olduğunu ifade etti.

Balkan insanının, insani değerleri merkeze alan, milli duruşunu hiç kaybetmeyen, kendi değerlerinden onur ve gurur duyan bir köken ve genden geldiğini dile getiren Müezzinoğlu, Balkan göçmenlerinin yaşadıkları sorunlarının çözümü noktasında birlikte hareket etmenin önemine işaret etti.

Müezzinoğlu, 75 milyon insanın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Daha öncelere baktığımız zaman o bizim zorla bıraktığımız, gittiğimiz coğrafyaların 20 misli büyüklükte bir coğrafyada, bu milletin değerleri 400-500 yıl dünyaya medeniyet sunmuş. Hiç kimsenin inancıyla uğraşmadan, hiç kimsenin kimliği ile uğraşmadan ama herkesin huzur içinde, barış içinde yaşama arzusunu, 400 yıl barış, adalet, hoşgörü ve birlik beraberlik içinde yaşamasını başaran bir anlayışı, yine bu millet dünyaya zenginlik olarak sunacaktır. Ne olur birbirinizi daha çok sevin, birlikte güçlü olmayı başarın, birlikte bir mücadeleyi daha güçlü yapabileceğinize inanın."

-Bulgaristan seçimlerine katılın çağrısı-

Mehmet Müezzinoğlu, hükümet olarak tarihi bağları bulunan coğrafyalarla yakından ilgilendiklerini, Balkanlar'a da karış karış gitmeye, orada yaşayan soydaşların sorunlarına çözüm getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Sorunların tamamını çözemeseler de bugün için gerek Yunanistan gerekse Bulgaristan'daki durumun eskisine göre çok daha iyi olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, bu nokta da Türkiye'de çifte vatandaş olarak yaşayan Bulgaristan göçmenlerine 12 Mayıs'ta yapılacak seçimlere, ne pahasına olursa olsun sandığa giderek katılmaları çağrısında bulundu.

sağlık
bakanı
müezzinoğlu
i̇zmir'de
Yorum (8)
hbö
sayın bakanım şu göçmen hemşeri vb. muhabbeti sıktı. artık biraz başınızı kaldırın ve etrafınıza bakın. şu anda türkiyedesiniz ve buranın sağlık bakanısınız. türkiyede hekimlerin bir kısmı da balkan göçmenidir ve hekim olduklarından dolayı onların da bir sürü sıkıntısı var. hekimlerin sıkıntılarına bir el atarsanız bir sürü balkan göçmeni hekimin hemşirenin de sorunların çözmüş olacaksınız.
0
Cevapla
Burhan
Sayın Bakan, CHP'nin bugün Meclise verdiği kanun teklifine destek vererek, derhal gündeme alınması için çaba sarfedin lütfen.
0
Cevapla
Göçmen Hekimler
Sayın bakanım bizler türkiyede bir grup göçmen hekim emeklisiyiz. Emekli hekim maaşlarımız çok düşük lütfen bizle yardım edin. Sayın bakanım bizler türkiyede çalışan göçmen hekimleriz, adaletsiz performans sisteminden şikayetçiyiz. Sayın bakanım bizler türkiyede sağlık bakanlïğında çalışan göçmen hekimleriz, şiddetten bıktık. Lùtfen günde maksimum yapılabilecek muayene sayısını belirleyin ve sadece randevulu hasta muayenesi yapılsın artık. Dr. Göçmen Hekimler
0
Cevapla
aysegul kara
Eee yani sizden önceki bakan erzurum ve adıyaman muhabbeti, sizdede göçmen balkanlar muhabbeti artık çekilmiyor. Bu ülkenin bunlardan çok zarar gördü, şöyle bir iç anadolu, karadeniz, güneydoğudaki hastanelere uğrasanız ordaki hastaneleri görseniz olmazmı, şiddete uğrayan doktorların hakkını arasanız, yani bu balkan göçmen muhabbetinden, bu tür muhabbetlere artık millet sıkıntı yaşıyor bilesiniz..
0
Cevapla
İsmail Eskicumalı
Niye bu kadar rahatsız oldun Ayşegül hanım? Rahat ol. Bu ülkede -çeşitli derecelerde kan bağı olanlar da dahil olmak üzere- 30 milyonu aşkın Balkan Türkü var. Balkan Türklerinin kökeni zaten Anadolu'dur, Karamanoğlu yörükleridir. Ülkenin kurucuları (başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları) olmalarına, ülkenin inkişafında-batılılaşmasında başlıca aktörlerden olmalarına ve demografik yapının garantisi olmalarına rağmen kendilerini maalesef görece daha az vekil ve bakan temsil etmektedir. Oğuz Türklüğü'nün ve Yörük Türkmen kültürünün en saf ve korunmuş halini temsil eden Balkan Türklerinin ne ağız yapıları (Balkan Türkçesi), ne o başyapıt Türküleri, ne örnek yaşam biçimleri (vatanseverlik, milleti-bayrağı-vatanı kutsal saymak, sıfır düzeyinde akraba evliliği, dürüst kazanç-helal lokma anlayışı, akılcı-gerçeklerden kopmayan-mantıklı-çağdaş bir İslam anlayışı, temizlik anlayışı, başkasına kötülük yapmak yerine kendine dönük yaşama alışkanlığı vd.) genel kamuoyu ve çeşitli mecralarda yeterince tanıtılmamış veya hatırlanmamıştır. Tam tersine bu insanlar evsahipleri olarak farklı görünmemek, diğer unsurları ayrılıkçılığa teşvik etmemek için ellerinden geleni yapmıştır. Neredeyse Türkiye'nin yarısını oluşturan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün akrabaları yani evsahipleri(Osmanlı devletini kaç kez yıkılmaktan kurtaran ve maddi-manevi besleyen Rumeli beylerbeyliği mirasçıları-Bkz.Timur/Moğol istilası, Osmanlı-Rus harbinde ve Balkan savaşlarında İstanbul'un işgalini fiilen engellemesi vd.) hatırlandı diye sıkıntı yaşama. Mutlu ol. Balkan Türkleri ile ilgili konulardan sıkıntı yaşanmaz. Çünkü Türk milletinin yarısı zaten Balkan kökenli. Bunu hiç unutmamalısın. Balkan göçmeni ifadesi yerine Balkan Türkleri ifadesi daha doğrudur; çünkü bu güzide insanların büyük çoğunluğu konuşma-fenotip-gelenek-kişilik özellikleri olarak Balkan Türkleri özelliklerine sahip olmakla birlikte Anadolu'da doğmuştur, göç yaşamamıştır. Şu unutulmamalıdır ki, 30 milyonu aşkın Balkan Türkü eski yurtları olan Anadolu'ya geri gelmemiş olsaydı şu anki demografik yapı çok çok çok farklı ve kozmopolit olurdu. Balkan Türkleri Türkiye Cumhuriyeti devletinin, Türk milletinin bölünmez bütünlüğünün sigortasıdır. Konu ve olaylara bilinçli yaklaşalım, çok okuyalım. Çevrenizdeki insanlara, karşılaştığınız kişilere özellikle "macır mısın?, macırlık var mı?" diye bir sorun bakalım. Nicelik ve nitelik olarak daha iyi anlaşılır bu söylediklerimiz.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir