Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Adıyaman'da

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Önümüzdeki süreçte özellikle halk sağlığı, beslenme, obezite konularında çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü, obezitede ülke olarak oldukça sıkıntılı bir durumdayız"dedi.
 Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Adıyaman'da
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ADIYAMAN-Bakan Müezzinoğlu, Gaziantep'te yapacağı temaslar öncesinde havay yolu ile Adıyaman'a geldi. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve il protokolü tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Müezzinoğlu, bir gazetecinin "Adıyaman'da sağlık yatırımlarının devam edip etmeyeceği" şeklindeki sorusuna, "Bütün sağlık yatırımları dün olduğu gibi, yarın da devam edecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen kanun tasarısının tamamlanmasının ardından başlayan yatırımlar hızla devam edecek" şeklinde cevap verdi.

Sağlık alanında sıkıntıları en aza indirmek istediklerinin altını çizen Müezzinoğlu, "Arzu ettiğimiz, bütün vatandaşlarımızın sağlığa ulaşımda ve sağlık hizmetleri verimine kavuşmada sıkıntılarını minimuma indirmek ve bütün dünyadaki tıbbi gelişmeleri 75 milyon insanımıza sunmaktır" diye konuştu.

Sağlıkta iyi bir noktada olduklarını belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Daha iyi bir noktaya gelebiliriz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Önümüzdeki süreçte özellikle halk sağlığı, beslenme, obezite konularında çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü, obezitede ülke olarak oldukça sıkıntılı bir durumdayız. Sayın Başbakanımız, 'kepekli ekmek veya samimi ekmek' dedi. Biraz bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile sağlık konularını paylaştık. Önümüzdeki dönemde de gelişmeler olacak."

AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Murtaza Yetiş'in de eşlik ettiği Bakan Müezzinoğlu, daha sonra kara yolu ile Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine gitti.

sağlık
bakanı
müezzinoğlu
adıyaman'da
Yorum (1)
bir dr
Şehir seçimi anlamlı..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir