Medimagazin logo

Saç düzleştiriciler rahim kanseri riskini artırıyor

Yeni bir çalışma, kimyasal saç düzleştiricilerdeki endokrin bozucu kimyasalların kadınların rahim kanseri riskini artırabileceğini buldu
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Saç düzleştiriciler rahim kanseri riskini artırıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - ABD'de yeni bir Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) araştırması, kimyasal saç düzleştirici ürünler ile rahim kanseri arasında bir bağlantı buldu ve sık kullananların daha fazla risk altında olabileceğini düşündürdü.

Dün yayınlanan çalışmada, ortalama olarak yaklaşık 11 yıl boyunca 35 ile 74 yaşları arasındaki 33.947 farklı ırktan kadın izlendi. Çalışmada 378 kadın rahim kanseri geliştirdi.

ABD Ulusal Enstitüsü'nden araştırma lideri Alexandra White, "Saç düzleştirici kullanmayan kadınların %1,64'ünün 70 yaşına kadar rahim kanserine yakalanacağını tahmin ettik, ancak sık kullananlar için bu risk %4,05'e çıkıyor." dedi.

Saç düzleştiricilerdeki  endokrin bozucu kimyasalların varlığı, bağlantının nedeni olabilir. Kokular, parabenler ve fitalatlar, endokrin sisteminin hormonları düzenleme yeteneğini etkileyebilir.

Daha önceki çalışmalar, endokrin bozucuları daha yüksek meme ve yumurtalık kanseri riskleri ile ilişkilendirmişti.

Yeni yayınlanan çalışma, bir önceki yıl kimyasal düzleştirme ürünlerini 4 defadan fazla kullanan kadınların, rahim kanseri geliştirme şansının 2.5 kat daha yüksek olduğunu buldu.

sac duzlestirici
kimyasal
rahim kanseri riski
endokrin bozucu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir