Ben bir doktorum ve uzmanlaşmak için önümde bir sınav var (TUS) ama bu sınavı engel olarak görmüyorum, ÖSYM'yi engel olarak görüyorum. Aldığı saçma sapan kararlardan korkuyorum. Böylesine öngörüsüz, sonuçları değerlendirilmeden alınmış kararları apar topar önümüze koymaya devam edecek mi?
Açıkçası ben sadece TUS ve YDUS ile ilgili beceriksizliklerini takip edebildim. Diğerlerinde de aşağı kalmadıklarına şüphem yok.
Nisan 2010 sınavının sonuçlarını değerlendirmede yanlışlık yaptılar..Önce sorun yok dediler yine.. Sorunu kendimiz bulup gösterdik itiraz ettik.. değişti..
Eylül 2010 sınavı 10 gün kala iptal edildi, ama korkmayın 2010 yılı içinde yapıcaz dediler, sonra çıkıp yok 2011 de yapıcaz, hatta 2011 nisan sınavıyla birleştirip yapıcaz dediler(hiç bir gerekçe, açıklama göstermeden) .. itiraz ettik..değişti..
ÜDS den geçmenin şart olduğu YDUS için de ÜDS tarihini YDUS ten sonraya koyarak kendilerini aştılar.. itiraz ettik.. sonuç yok..
Şimdiki derdin ne derseniz.. Sınavda uygulanacak tuvalet yasağı..
İtiraz etmekten bıktım ama buna da itiraz ediyorum. Umarım değişir..
Koca koca insanlarsınız tutuverin tuvaletinizi dediğinizi duyar gibiyim. Dediğim gibi ben bir doktorum; ama üç buçuk saatin tuvalet ihtiyacı için fazlasıyla uzun olduğunu görmek, 6 yıl tıp okumayı gerektirmiyor. Normal bir insan günde 5-6 defa idrar yapma ihtiyacı duyar. 8 saatlik uykuyu çıkarırsak 16 saat içinde 6 defa idrar yapma ihtiyacı duymam son derece normal. 16:6=2 saat 36 dakika yani ortalama 2,5 saatte bir tuvalete gitmem normal. Bizim sınavımız kaç saat? 3,5 saat..
Ösym bana diyor ki problemi olanlar sağlık kurulu raporu ile bize bildirsin. Benim rapor almamı gerektirecek bir sağlık problemim yok. Aksine idrar çıkarabilmek son derece sağlıklı bir durum. Bunun için sağlıklıdır raporu mu almam gerekiyor?
Doğru, koca koca insanlarız, altımıza kaçıracak da değiliz; ama bu sıkıntıyla sınav olmak doğru mu? Diğer bütün önlemleri hakkıyla aldıktan sonra tuvalet yasağına ihtiyaç kalıyor mu? TUS sadece Ankara 'da yapılıyor, kontrolü daha kolay ama yine de önüne geçemiyoruz diyorsanız sınavı 2 aşamalı yapın; ama boyle saçma kararlar almayın. Ya da tıpta uzmanlık eğitimi almak için mesane kontrolü performansını bir aşama olarak görüyorsanız bunu belirtin.
Sınav komisyonu, içeriği, idaresi, vs ile ilgili kararlar alınırken düşünerek, hesap edilerek alınıyordur umarım.. Çünkü biz artık itiraz etmekten bıktık.. Şu sınavı biz akıl sağlığımızı yitirmeden sonuçlandırabilecek misiniz? " İnanın ben de sizin kadar meraklıyım ve gerçekten bilmek için yani böyle çok ölüyorum."
Saygılar..
Dr.Bilge