Medimagazin logo

O doktora hapis cezası!

3 yıl önce alkollü olduğu için ambulansa alınmayan ve kaldığı pansiyon odasında ölen Hasan Ödecik’in davası sonuçlandı
Kaynak: HABERTÜRK
O doktora hapis cezası!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Antalya’nın Manavgat İlçesine bağlı Side Beldesi’nde, tezgâhtar olarak çalışan, 2 çocuk babası Hasan Ödecik (37), 29 Mayıs 2009’da fenalaştı.

Almanya’da, uyuşturucu kullandığı iddiasıyla sınır dışı edilen Ödecik’emüdahale etmek için olay yerine giden 112 Acil Servis ambulansındaki Dr. Nejdet G, iddiaya göre, “Çok alkol kokuyor, üzerine su dökün ayılsın, ben bunu alamam” diyerek müdahale etmedi.

Ödecik, kaldığı pansiyonda beyin kanamasından ertesi sabah ölü bulundu. Ödecik’in ölümünün ardından savcılık, Dr. G. hakkında dava açtı.

Manavgat 1. Sulh CezaMahkemesi’nde görülen davada Güloğlu’na “görevi ihmal” suçundan 5 ay hapis cezası verildi, ancak hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

Kardeşi ölen Aydagül Ödecik, “Mahkemenin kararını temyiz edeceğim. Ayrıca, o doktor ve Sağlık Bakanlığı aleyhine de tazminat davası açacağız” dedi.

o
doktora
hapis
cezası!
Yorum (2)
nihat uluer
olay anlatıldıgı gibi ise görevi ihmale degil görevi kötüye kullanmaya girer ambulans hastaya gitmiş ama hastayı şu yada bu nedenle almamış yani görevi kötüye kullanmış.ceza 5 yılın üzerinde olur doktor arkadaşa iyi bir avukat tutmasını temyizde davayı iyi takip etmesini tavsiye ederim.bir abimiz temyiz aşamasına önem vermedi 3ay hapis nasıl olsa paraya çevrilir dedi ilgilinmedi paraya çevrilen cezası hapse çevrildi ve hapis yattı
0
Cevapla
drmoon
gece hayatının yoğun olduğu bir bölgede 112 doktorluğu yapıyorum. her nöbette en az bir iki tane yolda yatan alkollü sahıslar için çağrı alıyoruz. gittiğimizde kişinin alkolden dolayı sızdığını görüyoruz. Yine de hayati belirtilerini kontrol ediyor, normalse asayiş ekiplerini çağırıp olay yerinden ayrılıyoruz. alkollü bir vatandaş iki ucu keskin bıçaktır. ambulansa almak , muayene etmek, derdini anlamak zordur. Nörolojik muayenesi bir çok nörolojik hastalıkla karışır, ambulansa alıp hastaneye götürmek sorun değildir de , o hastayı hastaneye kabul ettirmek problemdir. çünkü hiç bir acil servis alkollü diye hastayı almak istemez. ambulansta ekibe saldırır, hastanede personele. hastane almaz, hastane hastane dolaşırsınız. çoğu zaman yol ortasında yaptığımız muayene sonucu da kişinin alkollü oluşunun altında yatan bir patolojiyi kestirmek zorken, nedense hastane acilleri durumumuzu anlamaz ve hastayı kabul etmezler, biz de hastane hastane dolaşırız. tam donanımlı yoğun bakım ambulansı o anda daha önemli bir hastaya müdahale etmesi gerekirken, meşgul edilmiş olur. ben genelde bu tarz hastaları asayiş ekiplerine teslim ederim.fakat bu karardan sonra hepsini taşımaya karar verdim. hastane aciline de bu haberin çıktısını alıp göstereceğim.artık devir doktorluk yapma değil, hakkında dava açılmadan doktorluk yapmaya çalışma devri maalesef..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir