Medimagazin logo

Nevşehir'de ozon tedavisi sonrası ölüme ilişkin İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama

Nevşehir'de ruhsatsız özel klinikte ozon tedavisi olduğu sırada fenalaştığı öne sürülen 2 çocuk annesi Eda Özden, 4 gün sonra hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından İl Sağlık Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Müdürlüğümüzce bahsi geçen konu ile ilgili olarak gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmış ve elim olayın meydana geldiği, daha önce tarafımıza ruhsat başvurusu bulunmayan kaçak işletme dün itibari ile mühürlenmiştir" ifadelerine yer verildi.
Kaynak: DHA
Nevşehir'de ozon tedavisi sonrası ölüme ilişkin İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Nevşehir’de, ruhsatsız özel klinikte ozon tedavisi olduğu sırada fenalaştığı öne sürülen 2 çocuk annesi Eda Özden (36), 4 gün sonra hastanede hayatını kaybetti. 

Özden’in hayatını kaybetmesi sonrası Nevşehir Sağlık İl Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı. Eda Özden’in, Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine 1 Mart günü saat 11.30’da bilinç bulanıklığı ve nöbet ön tanısı ile getirildiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan tetkikler ve istenilen konsültasyonlar sonucu hasta entübe edilerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştır. Yoğun bakım ünitesinde yapılan ek tetkikler ve değerlendirmeler neticesinde hastaya beyin ödemi tanısı konulmuş olup 02.03.2024 tarihinde saat 17:20’de ileri tetkik ve tedavi için Kayseri iline sevki sağlanmıştır. Müdürlüğümüzce bahsi geçen konu ile ilgili olarak gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmış ve elim olayın meydana geldiği, daha önce tarafımıza ruhsat başvurusu bulunmayan kaçak işletme dün itibari ile mühürlenmiştir. Ayrıca Adli mercilere de gerekli suç duyurusunda bulunulmuştur. Bundan sonraki süreçte de konunun yakinen takipçisi olunacaktır. Dün akşam saatlerinde üzüntüyle öğrendiğimiz yaşamını yitiren Merhumeye Allah’tan rahmet diler, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz."

 

Ruhsatsız klinikte ozon tedavisi sırasında ölüme soruşturma: Doktor gözaltına alındı

nevsehir
eda ozden
ozon tedavisi
il saglik mudurlugu
Yorum (5)
Halil İbrahim küçük
kaçak işletme görünmez galiba. hastalar bulabiliyor ama sağlık denetleyicisi insanlar bulamıyor öyle mi? hemde göz önünde bir klinik kimse ya burayı denetleyelim burda üfürükçülük mü yapılıyor demeden. bakanlık yargılanmalı
10
Cevapla
anelyaaben
@halil i̇brahim küçük ruhsat başvurusu yapmış onay bekliyormuş
2
Cevapla
kazım türkmen
gözünüzün önünde koskoca klinik açılmış, büyük ihtimalle elli tane reklam yapılmış ancak bir tane bile denetçiniz gidip "hayırdır siz ne iş yapıyorsunuz burda?" diye sormamış. hepiniz göz yummuşsunuz sonra da paçalarınız tutuşunca açıklama yapıyorsunuz. hepiniz suçlusunuz !
4
Cevapla
S.Serdar
fiş faura kesme, işyeri açma hakkını heralde tarım köy işleri bakanlığından aldı bu arkadaş, denetimde sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
Cevapla
Ömer Hayyam
hekimin bildirimine bağlı kayıt işlemini bürokratlar zamanında yapmamışlar, "ruhsatsız" diyerek esnafların belediyeden ruhsat almamasına benzettiriyorlar, görev ihmalinden yırtmaya çalışılıyor, yemezler! hem "ruhsatname" diye verilen bir tane belge yok , din kardeşiyiz, yemeyelim birbirimizi...
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir