Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez, Anadolu'da hekimliği ele alan yaklaşık 200 türkü olduğunu belirterek, "Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 'Türkülerde Hekimlik ve İyi Hekim Olmak Kavramı' sunumunu öğrencilere ders olarak veriyorum." dedi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez, Antalya'daki doktorlara iyi hekim olmayı anlattı. Sağlık Hizmetleri Derneği (SAHİDER) tarafından, Toros Akdeniz Koleji Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, 'Türkülerde Hekimlik ve İyi Hekim Olmak Kavramı' müzikal sunumla değerlendirildi. Söz konusu sunumu, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine ders olarak verdiklerini belirten Prof. Eğrilmez, "Tıp öğrencilerine ilk hafta nasıl bir hekim olmayı anlatıyoruz." diye konuştu.
Prof. Eğrilmez, programda, iyi hekim olma kavramı, hekimin yüz ifadesi, sıra, para, sınıf farkları, çocuk hastalar, mahremiyet, empati, sağlık kuralları, kader ve hekimlik, sevda yaraları ve hekimlik konularına açıklık getirdi. Prof. Eğrilmez, hekim hasta ilişkisinin konu alındığı türkülerin bir kısmını kendisi okuyarak, bazılarını da sanatçıların seslerinden dinleterek sözleri yorumladı. Ağırlıklı olarak kornea nakilleri konusunda çalışan Eğrilmez, söz konusu sunumu Türkiye'de birçok üniversitenin tıp fakültesinde gerçekleştirdiğini ifade etti.
Organizasyonla ilgili açıklama yapan SAHİDER Başkanı Dr. Ahmet Özcan da 2007 yılından beri sağlık alanında çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. Özcan, söz konusu etkinliği de sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Programda konuşan Antalya Sağlık İl Müdürü Adem Bilgin ise doktorluğun stresli bir meslek olduğunu söyledi. Bu yüzden doktorların dinlenmek ve dinlendirmek için enstrüman çalmalarının önemli olduğunu ifade eden Bilgin, "Enstrüman çalmaları için doktorlardan bir topluluk oluşturmayı istiyoruz." dedi.
Program sonunda Prof. Eğrilmez'e, SAHİDER adına Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Akar bir plaket takdim etti.