Medimagazin logo

Musk, hastanın beyin implantıyla imleci hareket ettirdiğini söylüyor

Elon Musk, Neuralink girişiminden beyin implantı alan ilk insan hastanın bilgisayar faresini düşünceyle hareket ettirebildiğini söyledi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Musk, hastanın beyin implantıyla imleci hareket ettirdiğini söylüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Geçen ay Musk'un nöroteknoloji şirketi ilk insan hastasına beyin implantı yerleştirdi ve Pazartesi günü Musk deneyin başarılı olduğunu bildirdi.

Musk, eski adıyla Twitter olan X'te yayınlanan bir röportajda, "Hasta hiçbir olumsuz etki olmaksızın tamamen iyileşmiş gibi görünüyor" dedi.

Musk, hastanın "sadece düşünerek fareyi ekranda hareket ettirebildiğini" söyledi.

Neuralink'in teknolojisi, invaziv cerrahi yoluyla insan beyninin içine yerleştirilen yaklaşık beş madeni para büyüklüğündeki bir cihaz aracılığıyla çalışıyor.

Musk'ın 2016 yılında ortak kurduğu girişim, beyin ile bilgisayarlar arasında doğrudan iletişim kanalları oluşturmayı amaçlıyor.

Hedef, insan yeteneklerini güçlendirmek, ALS veya Parkinson gibi nörolojik bozuklukları tedavi etmek ve belki bir gün insanlarla yapay zeka arasında simbiyotik bir ilişki kurmaktır.

Musk, resmi olarak beyin-makine veya beyin-bilgisayar arayüzü araştırması olarak bilinen bu alanda ilerleme kaydetmeye çalışan tek kişi değil.

Gecikmeler yaşayan iş adamının, implant geliştiricisi Synchron ile güçlerini birleştirmek için başvurduğu bildirildi.

elon musk
neuralink
beyin implanti
Yorum (2)
Devrimci Derviş
transhumani̇zme bi̇r adım daha.
Cevapla
nevzat kulukçu
fareyi kendisi hareket ettirmiştir elon musk. zerre güvenmiyorum.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir