Medimagazin logo

Memura şark hizmeti göründü!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten açıklama
Kaynak: GAZETE HABERTURK
Memura şark hizmeti göründü!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurların iller arasında rotasyona tabi tutulabileceğine ilişkin yerel basında yer alan açıklaması hakkında, ''Bundan sonra 657'nin tümden ele alınıp, personel rejimimizin, çağın gereklerine, Türkiye'nin şartlarına uydurulması konusunda bir çalışma gerçekleştirilecek. İlgili taraflarla bu konu konuşulacak ve mümkün mertebe genel bakış açımız, uzlaşı çerçevesinde bu işi çözmemiz gerekiyor. Bu çerçevede sorulan bir soru (memura) rotasyon işi...'' dedi.

Bursa’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, “Ülkemiz 780 bin kilometrekare. Kamuda çalışmayı benimseyen kişilerin bir ayrım yapmaksızın, Türkiye'nin dört bir yanında da hizmet etmeleri gerekiyor. Çakılı kadro gibi memurların 15-20 yıl aynı yerde görev yapması, hizmette verimi de düşürüyor. Tabii bu uzlaşı ile çıkacak bir konu” açıklamasında bulundu.
 

memura
şark
hizmeti
göründü!
Yorum (9)
dr
İlk Bakanlar kurulu değişikliğinde ilk değişecek Bakan belli olmuş oldu. Önce vatandaş tehdit edildi. Aile hekiminden sevk almadan uzman hekimi rüyanda dahi göremezsin. Sonra memurlar tehdit ediliyor. Hakkariyi Vanı görmediysen ben size göstereceğim. Bakalım sıra kimde? Tam bir toplumsal stres hali. Başbakan buna müsade etmez.Bu Bakan gidici.
0
Cevapla
dr
sorun doğuya gitmek değil, orasının kocaman bir köy olması. insanın sosyal bir varlık olduğunu düşünürseniz, çocuğunuzun okuyacağı okulun olacağı, iş çıkışı gidebileceğiniz farklı ortamları barındıran bir ilde çalışmak istersiniz. İşte doğuda bu yok. sağlık personelinin en büyük sorunu da il rotasyonunun olmaması. asker, savcı, öğretmen biliyor ki 3 sene sonra başka bir şehire gidebilecek. doktor çakıldımı kalıyor, bu büyük bir adaletsizlik. Şimdi vana kim gitmek ister. yıllarca çürük bina yapılmasına göz yumulmuş, sonra da memurlara niye gitmiyorsun denebilirmi? sağlıktaki muayenehane-hastane ilişkisini de devlet istese rahatlıkla mevcut yasalarla engelleyebilirdi. ama bizim ülkede, kültürel yapımızdan olsagerek, hiçbir kurumda ciddi olarak denetim mekanizması çalıştırılmıyor, çalıştırılamıyor. kanunların değişmesinin hiç önemi yok, denetleyemedikten sonra. saygılar
0
Cevapla
Çetin Ordu
doktor ve uzman doktorlar eş ve çocuklarından ayrı mecburi hizmet yapmaktadırlar. sayın Bakanımıza çalışma motivasyonu ve verimlilik için öncelikle diğer sağlık personeline uygulandığı gibi doktorlara da eş durumuna uygun bölgelerde çalışma hakkı verilmesi gerektiğini hatırlatmak isterim.
0
Cevapla
kübra ışık
sadece dr lara değil memura.. umarım tüm memurlara eşit olarak değerlendirilir.
0
Cevapla
ey
İşte budur.Doktor sudan çıkmış balık gibi bir ilçe hastanesine mezun olur olmaz gidiyor.Orda 15-20 yıldır aynı ilçede görev yapan ve o ilçenin yerlisi personele,o personel sağlık müdüründen tut da siyasetçisine kadar herkesi tanırken ,yöneticilik yapmaya kalkarsa,vay gelin seyreyleyin manzarayı:doktor=etkisiz eleman.Sağlık bakanlığını bu konuda kutlarım,elleri dert görmesin.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir