Medimagazin logo

Kozmetik ürünlerine ayar:Güzelleşme vaadinde bulunuyorsa bunu ispatlayacak

Artık kozmetik firmaları "Bu kremi kullanırsanız 10 yaş gençleşeceksiniz" ya da "Mucize güzellik ürünü" tarzında reklam yapamayacak.
Kaynak: AA
 Kozmetik ürünlerine ayar:Güzelleşme vaadinde bulunuyorsa bunu ispatlayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kozmetik ürünlerin tanıtımıyla ilgili kılavuz hazırlayan Sağlık Bakanlığı, ispatlayamadığı sürece firmaların bu tür iddialarda bulunmasını yasakladı. Kılavuza göre kozmetik ürünler tanıtılırken adı, markası, fonksiyonu, iç ve dış ambalajındaki kullanım amacı ve şekli mutlaka belirtilecek. Kozmetik ürün tanıtımında kullanılan iddialar gerçek, kanıtlanabilir olacak, ürünün özelliklerini doğru ifade edecek. Uzman sıfatıyla bilgisine başvurulacak kişiler, bunu ancak kozmetik mevzuatı çerçevesinde yapabilecek. Tanıtımlarda, bilimsel çalışmalardan alıntı yapılacak veya tablo ya da diğer görsellerden yararlanılacaksa, atıfta bulunulan bilimsel çalışmanın aslına sadık kalınacak, kaynaklar tam olarak belirtilecek.

Kılavuz, tanıtımlarda yer verilecek test sonuçlarıyla ilgili de birtakım sınırlamalar içeriyor. Memnuniyete dayalı testlerde, katılımcı sayısı ve yalnızca memnun kullanıcı sayısı ve/veya yüzdesi belirtilecek. İstatistiksel olarak geçerli bilimsel testler ile memnuniyete dayalı testler birbirinden açıkça ayırt edilebilecek. Tanıtımlardaki 'öncesi' ve 'sonrası' gibi görsel sunumlar, ürünün etkinliğini orantılı ve tutarlı şekilde yansıtacak. Ambalaj bilgilerinde, tanıtım malzemelerinde ve diğer tanıtımlarda ürünlerin gerçekte sahip olmadığı nitelikler varmış gibi kullanılamayacak, ayrıca bu yönde imada bulunulamayacak. Tanıtımlarda ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın adı ve/veya logosu da kullanılamayacak. Ve en önemlisi kozmetik ürün ilaç gibi tanıtılamayacak.

kozmetik
ürünlerine
ayar:güzelleşme
vaadinde
bulunuyorsa
bunu
ispatlayacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir