Geçen Ekim ayında Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde yapılan göz taramasından sonra yaptığı katarakt ameliyatlarıyla 7 kişinin görme yetisini kaybetmesine neden olan özel sağlık kuruluşu hakkında mağdurların suç duyurusunda bulunması ardından Sandıklı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
Olayın basına yansımasından sonra Sağlık Bakanlığı'nın bir müfettiş görevlendirerek başlattığı soruşturma ile Afyonkarahisar Tabip Odası Yönetim Kurulu'nun başlattığı soruşturma da sürüyor.
Diğer yandan, geçen hafta sonu Sandıklı'nın Emirhisar ve Hırka köylerindeki mağdurları ziyaret eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış incelemelerine ilişkin rapor hazırlayacak.
Rapor, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na sunulacak.
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise konunun yargıya intikal ettiğini, bu nedenle açıklama yapılmasının doğru olmadığını belirtti.