Medimagazin logo

Karı – koca doktora saldırdılar!

Türkiye genelinde sağlık personeline yönelik gerçekleşen saldırılara bir yenisi daha eklendi.
Kaynak: Çanakkale Olay Gazetesi
Karı – koca doktora saldırdılar!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çeşitli illerde sağlık personeline yönelik yapılan saldırılar Çanakkale’ye de taşındı. Gelibolu Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Zeren, bir hasta ve eşi tarafından saldırıya uğradı.

Konu ile ilgili açıklama yaparak saldırıya tepki gösteren Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Naci Hasanefendi, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek; “Gelibolu Devlet Hastanesi Başhekimi üroloji uzmanı Sayın Op. Dr. Ahmet Zeren’in bir hasta ve eşi tarafından saldırıya uğradığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu saldırılar ne ilktir, ne de son olacaktır. Büyük bir özveri ile sürdürdüğü hekimlik ve idarecilik görevindeki başarısı herkes tarafından takdir edilen değerli üyemiz Dr. Ahmet Zeren’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bu saldırıyı lanetliyoruz. Çanakkale Tabip Odası bu saldırıların tüm sebeplerini ayrıntılı olarak bilmekte ve bunları her vesile ile kamuoyu ile paylaşmaktadır. Bu üzücü olay nedeni ile bir kez daha en üst düzeydeki siyasiden en alt düzeydeki siyasiye kadar olumsuzlukların sorumlusu olarak hekimlerin hedef tahtasına konulmasından derhal vazgeçmeye, sorunların çözümü için gerçekçi, akılcı önlemleri acilen almaya, değerli medyamızı sağlıkla ilgili haber yaparken daha dikkatli ve bilgili olmaya ve davranmaya, her türlü şiddete karşı yetersiz olan yasal düzenlemelerin yeterli hale getirilmesi için çalışmaları başlatmaya davet ediyoruz.

Biz hekimler hasta yakınlarından saldır, hakaret yerine hak ettiğimiz sevgi, saygı ve hürmeti bekliyoruz. Sağlık kurumuna başvuran vatandaşımızın hassasiyetini biliyoruz ve aynı hassasiyeti vatandaşımızdan da beklediğimizin unutulmamasını arzu ediyoruz. Hasta haklarını unutmadan hekim haklarının da kararlı bir savunucusu olduğumuzu saygı ile kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.

karı
koca
doktora
saldırdılar!
Yorum (10)
ahmet karcı
sağlıkta şiddeti aşagıda yazdıklarımla önleyebilirsiniz: yoksa daha çok can yanar... 1. her hastanenin ve acilin girişine AVM'lerde olduğu gibi dedektörlü kapı 2. dedektörlü kapıların olduğu yerlere 2 tane iri yarı güvenlik görevlisi ve yanlarında 2 tane sivas kangal köpeği 3. doktor yada sağlık personeline saldırmak için hastaneye gelen sivas kangal köpeğini görünce inanın saldırmaktan vaz geçecektir.yoksa hasta yakını şiddeti önlenemez....Lafımı dinleyin...
0
Cevapla
bedrettin alyamaç
Desene pislik ve pislikler geliboluda filiz vermiş..şiddetle kınıyorum..yalnış politikaların acısını ne yazıkki bizler çekiyoruz....
0
Cevapla
Sahin Urfa'nı
Ahmet beye de saldırdıklarda bu topluma kadılık sistemi şart.devletin memuruna saldırıdan halkın önünde kırk sopa Atılınca herkesin aklı başına gelir.
0
Cevapla
YAVUZ ÇAKIR
113 diye kurdukları hattı arayan oldu mu dün hastanın birisi geldiği andan sadece 1 saat sonrasına USG randevusu verdik diye ,başınıza ne geliyorsa hakediyorsunuzdan başlayan tehditleri üzerine aradığımda her seferinde 10 dakika hatta kalmama rağmen cevap verilmediğini sevgili bakanıma ithafen açıklamak istiyorum.184 ise 15 saniyede aıldı ve cevap verdi. Göz boyuyorlar herkesin bilgisine.Durmak yok dayağa devam yani.
0
Cevapla
Alper Tunga Türkbayrak
Şiddeti şiddetle önlemeye çalışmak bir şaka olsa gerek. Hastalara ayrılan süreyi artırmak en az 15 dakikaya çıkarmak; iyi hekimlik ortamının yaratılması için tek çatı altında tüm önyargılardan uzak örgütlenmek ve elimizi taşın altına koymak ve bu sağlık ortamının iyileştirime sorumluluğunu üstlenmek daha doğru bir yaklaşım olmaz mı? Ama haklısınız bu zordur; emek gerektirir, zaman gerektirir, inanç gerektirir, umut gerektirir daha önemlisi sonuçlarına katlanma riskini almayı gerektirir. Halbuki bizim sorunlarımızı bir başkasının çözmesini beklemek hem risksizdir hem de kolaydır. Di mi?
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir