Rektörlükten yapılan açıklamada, Diş Hekimliği Fakültesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ve Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokuluna 1'er öğretim görevlisi alınacağı belirtildi.
Eczacılık Fakültesinde de 1 doçent ile 1 doktor öğretim üyesinin istihdam edileceği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
"Edebiyat Fakültesine 1 doktor öğretim üyesi, Fen Fakültesi'ne 2 profesör, 1 doçent, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 1'er profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi, Maçka Meslek Yüksekokuluna 1 doçent, 2 doktor öğretim üyesi, Mimarlık Fakültesine 1 doçent, Mühendislik Fakültesine ise 3'er profesör ve doçent ile 2 doktor öğretim üyesi alınacak."
Açıklamada, Of Teknoloji Fakültesine 1 doçent, 2 doktor öğretim üyesi alımı gerçekleştirileceğine işaret edilerek, Orman Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesine 1'er profesör ve doktor öğretim üyesi, Tıp Fakültesine 3 profesör, 2 doktor öğretim üyesi, Trabzon Meslek Yüksekokulu'na da 1 doktor öğretim üyesinin alınacağı kaydedildi.