Medimagazin logo

Kalça kırığı operasyonlarında hangi anestezi daha iyi?

Yeni bir çalışma, ortopedistlerin kalça kırığı operasyonlarında spinal anestezi uygulanan hastaların operasyonda daha fazla ağrı yaşadığı ve sonrasında genel anestezi verilenlere göre daha fazla reçeteli ağrı kesiciye ihtiyaç duyduğunu ortaya çıkardı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Kalça kırığı operasyonlarında hangi anestezi daha iyi?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Spinal anestezi ,ağrı ve ağrı kesici kullanımını azaltmanın bir yolu olarak giderek daha fazla kullanılmaktadır, ancak yeni bir araştırmada ortaya çıkan bulgular, kalça kırığı ameliyatı olan hastalarda bunun tam tersi bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor.

Araştırmanın başyazarı Dr. Mark Neuman, "Çalışmamızda spinal anestezi uygulanan hastalar ameliyathanede daha az opioid aldılar, ancak ameliyattan sonra daha fazla ağrıya ve daha fazla reçeteli ağrı kesici kullanmaya başladılar" dedi.  

Dr.Neuman, "Çalışmamız, bunun spinal anestezinin kendisinden mi yoksa önceden daha az opioid verilmesinden mi kaynaklandığını kesin olarak belirleyemese de, bu, insanların mevcut bakım yollarını bilgilendiren bazı varsayımları incelemesi gereken bir sonuçtur."dedi.

Bu çalışma için kendisi ve ekibi, 2016 ve 2021 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'daki düzinelerce hastanede kalça kırığı ameliyatı olan 1.600 hastanın verilerini analiz etti. Hastaların yarısına spinal, yarısına genel anestezi uygulandı.

Genel olarak, hastalar en büyük ağrılarını ameliyattan sonraki gün yaşadılar. Spinal anestezi hastalarında, genel anestezi grubundakilere (10 üzerinden 7.6) göre biraz daha yüksek düzeyde daha kötü ağrı (10 üzerinden 7.9) vardı.

İki ay sonra, spinal anestezi hastalarının hala reçeteli ağrı kesici alma olasılığı %33 daha fazlaydı.

Annals of Internal Medicine dergisinde 13 Haziran'da yayınlanan bulgulara göre, ameliyattan altı ve 12 ay sonra iki grup arasında anlamlı bir fark yoktu .

Geçen yıl yapılan ayrı bir çalışmada Neuman ve meslektaşları, genel anestezinin kalça kırığı cerrahisi hastaları için spinal anestezi kadar güvenli olduğu sonucuna vardılar ve bu bulgu tıp camiasında yaygın bir varsayıma meydan okumuştu.

spinal anestezi
kalca kirigi ameliyati
genel anestezi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir