Medimagazin logo

Kadın doktora "155" dolandırıcılığı

İnternet üzerinden arama yaparak kadın doktorun telefonunda "155" numarasının görünmesini sağlayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp doktorun 122 bin lirasını aldı.
Kaynak: RADİKAL
Kadın doktora "155" dolandırıcılığı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL - İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine yapılan bir ihbarda, 50 yaşlarında bir kadının telefonla arayan bir kişi tarafından dolandırıldığı belirtildi. İhbarcı, kadının konuşmalarına şahit olduğunu ve bankadan çektiği parayla altın alıp Fatih’te bir çöp konteynerinin yanına bırakmaya gittiğini söyledi. 155 hattına yapılan ihbar üzerine, hemen belirtilen yere polis ekibi gönderildi. Adrese ulaşan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerinde beklerken, ihbarcının tarif ettiği kadın gelerek cadde üzerindeki çöp konteynerinin yanına bir paket bıraktı. Kadının ayrılmasının ardından 2 kişi gelip paketi aldı. Şüpheliler yürümeye başladığı sırada olay yerinde bekleyen polisler harekete geçerek 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

DOLANDIRIP 122 BİN TL’SİNİ ALDILAR

Paketteki altınlara el koyan polis, altınların sahibi 50 yaşındaki doktor A.Ö.K’ya ulaştı. İfadesine başvurulan kadın doktorun nasıl dolandırıldığı da ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, 2 hafta önce kadın doktoru 155’den arayan bir kişi polis olduğunu belirtti. “ Hesaplarınızı terör örgütleri kullanıyor; biz sizin ilginiz olmadığını biliyoruz ama bize yardımcı olmanız gerekir aksi halde başınız derde girer" dedi. Önce duruma inanmayan doktoru, dolandırıcılar konuşarak inandırmayı başardı.

2 TELEFONLA 122 BİN TL’SİNİ ALDILAR

Kadın doktoru arayan dolandırıcı, kadın doktordan, bankadan bir miktar para çekip Fatih’te bir belirttikleri parka bırakmasını istedi. Paranın kendisine geri ödeneceğini belirten dolandırıcının söylediklerinden sonra ikna olan Doktor A.Ö.K, bankadan çektiği 88 bin TL’yi istenilen adrese bıraktı. Bir süre sonra tekrar arayan dolandırıcılar bu sefer de aynı yere 34 bin TL para bırakmasını istedi. Doktor isteneni yine yaptı. Bir süre dolandırıcılar yine aradı. Arayan kişi, kuyumcudan altın alarak, Fatih’te cadde üzerindeki bir konteynerın yanına bırakmasını istedi. A.Ö.K., kredi kartından 13 bin TL çekip bir kuyumcudan altın aldı. Altınları bir paket içinde istenilen yere bıraktı. Polisin bu noktada gözaltına aldığı 2 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

KONUYLA İLGİMİZ YOK

Emniyette sorgulanan şüphelilerin verdikleri ifadede, bir kadının çöp konteynerinin yanına paket bıraktığını gördüklerini söyledikleri ve merak edip aldıklarını dile getirdikleri öğrenildi. 2 şüphelinin dolandırıcılıkla ilgilerinin olmadığını iddia ettikleri belirtildi.

2 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Sorgulanan 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkemeye çıkan H.T. ve E.K. polise verdikleri ifadeyi mahkemede de tekrarlayınca serbest bırakıldı. Polis konuyla ilgili A.Ö.K.’yı telefonla arayan dolandırıcının tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.

İNTERNETTEN ARAYIP “155" SÜSÜ VERMİŞLER

Polis dolandırıcıların araya yaptığı sırada nasıl olup da “155" numarasının göründüğünü de araştırdı. Dolandırıcıların yabancı IP tabanlı internet siteleri üzerinden arama yapıp numaralarını “155" olarak gösterdikleri tespit edildi.(dha/Habip Atam)

kadın
doktora
"155"
dolandırıcılığı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir