KIRŞEHİR-AEÜ Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fizik tedavi merkezi hakkında bilgi verdi.
Merkezin, Sağlık Bakanlığı ve üniversite tarafından ortak kullanımını öngören protokolün 2011 yılında imzalandığını hatırlatan Saylam, AEÜ'ye bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunun da bu merkezde eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.
Protokolün ardından geçen 18 ayda, merkezden 45 bin kişinin yararlandığını belirten Saylam, "40 yataklı merkez, her gün tam kapasiteyle çalışıyor. Yoğunluk fazla olduğundan hastalarımıza 3-4 ay sonrasına gün veriliyor. Talepler yoğun olduğu için karşılayamıyoruz" diye konuştu.
Saylam, merkezi, hasta yoğunluğu nedeniyle 200 yataklı hastaneye dönüştürmenin şart olduğunu vurguladı.
AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Yetkiner ise merkezde yatarak tedavi görenlerin yüzde 20'sini başka şehirlerden gelen hastaların oluşturduğunu söyledi.
Yetkiner, merkezdeki sıcak ve soğuk su havuzlarında hastalara hidroterapi uygulandığını belirtti.
Kırşehir'in yanı sıra Nevşehir, Kırıkkale, Aksaray ve Yozgat'tan hastaların başvurduğu merkezde, kas ve iskelet sistemi hastalıkları, eklem rahatsızlıkları, iltihaplı romatizmal hastalıklar, boyun, sırt ve bel ağrılarında jeotermal suyla fizik tedavi uygulanıyor.