Medimagazin logo

Hastalar tepki gösterdi! Yatış sırasında tuvalet kâğıdı, sabun isteniyor

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hastalardan hastaneye yatışları sırasında tuvalet kâğıdı, sabun, peçete istenmeye başlanması tepkiyle karşılandı
Kaynak: Sözcü
Hastalar tepki gösterdi! Yatış sırasında tuvalet kâğıdı, sabun isteniyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tepki çeken uygulama, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaşanmaya başlandı.

Bazı tetkikler için bir yılın üzerinde sonrası için gün verilen, birçok poliklinikten muayene randevusu alınamayan hastaneye tedavi için yatacak hastalara işlemleri yapılırken verilen kâğıtta şu ifadeler yer aldı:

Hastaneye yattığınızda size gerekli olabilecek malzemeler: Tuvalet kâğıdı, kağıt veya kumaş havlu, sabun, ıslak mendil.

Tepki yağdı

Hastanenin uygulamasına sosyal medyadan tepki yağdı. 2018 yılında Sağlık Turizm Merkezi ruhsatı alan ve çeşitli ülkelerden hasta kabul ederek tedavisi yapılan hastanenin hastaların temizlik malzemelerini bile karşılayamayacak duruma gelmesine tepki gösteren bir sosyal medya kullanıcısı, “Hizmet kalitesi sıfır. Sağlam giren, hasta çıkar. 90'ların SSK Hastanesi'ne dönmüş” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bir başka kullanıcı ise sağlıkta gelinen noktayı, “Savaş durumundaki hastaneler gibi hastaneler. Bu mülteci politikası devam ettikçe bu malzemeleri sağlasak bile yatacak bir hastane bulamayacağız” şeklindeki tepkisiyle görüşlerini dile getirdi.

Başhekim istifa etti

3 yıl öncesine kadar Türkiye'nin borcu bulunmayan sayılı üniversite hastanelerinden birisi olan Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı çocuk hastanesinin çatısının, açılıştan kısa bir süre sonra çökmesiyle gündeme gelmişti.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Belgin Alaşehirli, önceki yönetimden hastaneyi devralırken kasada 96.5 milyon TL bulunup, borçsuz olarak devralındığı şeklindeki açıklamaları doğrulamasının ardından çıkan tartışmalar nedeniyle geçtiğimiz günlerde görevinden istifa etmişti.

 


 

gaziantep universitesi
sahinbey arastirma ve uygulama hastanesi
hasta
pecete
Yorum (9)
Ahmet AKINCI
yukarıda yazılanları normal hasta getirmiyorsa (hatta ilave bardak. kaşık, kolonya )normal değildir. ayrıca sırf şow olsun diye yapılmış olan ve yıllardır süren yanlışlık; hastanelerdeki bedava olan bazı durumların kalkması ve ücret alınması gerek. çalışanlar hariç otoparktan, özel odadan)
9
Cevapla
S.Serdar
liyakatli atama neydi? benim adamım, senin adamın olmayanı, işinin ehlini başa getirmekti. sonuç ortada, bu sadece bir örnek, bunlardan binlercesi var sadece ortaya çıkacağı zamanı bekliyor. yorumum; su sabun meselesine değil, bu duruma nasıl gelindiğidir.
5
Cevapla
hasan üzmez
milyonlarca suriyelilere para nasıl yetecek, bedava sağlık hizmeti nasıl verilecek,. ilaçlar nasıl bedava verilecek tabiki sizden ve bizden yani temiz anadolu insanından
10
Cevapla
DR Sedat Tuncel
bu durumun sorumlusu doktor hemşire vs personel değil. aziz milletimin şikayet eden fertleri bu ülkeyi yönetenlere doğru düzgün hesap sormayı öğrenince sorunlar çözülmüş olacaktır
17
Cevapla
Merve
bir ilin afiliye üniversite hastanesinde çalışıyorum aralık ayından bu yana tuvaletlerde lavabolarda poliklinik odalarında peçete yok. sadece tuvalet kağıdı var. i̇şlem sonrası tuvalet kağıdına siliyoruz ellerimizi
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir