Medimagazin logo

Hasta Hakları Derneği’nden Melike Keskin açıklaması

Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Bursa İl Temsilcisi Takyettin Karakaya, 16 yaşındaki Melike Keskin'in hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
Kaynak: İHA
Hasta Hakları Derneği’nden Melike Keskin açıklaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Sağlık Bakanlığı, nüfus cüzdanında kimlik numarası olmadığı için bir hastanın tıbbi tedaviden mahrum bırakılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını açıklarken, Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Bursa İl Temsilcisi Takyettin Karakaya, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Sağlık Bakanlığının sağlık il müdürlükleri aracılığı ile özellikle acil personeline hastalara daha iyi, daha uysal ve şefkatli davranmaları hususunda eğitimler vermesi gerektiğini dile getiren Karakaya, “Bakanlık gelen şikayetleri titizlikle incelemeli ve gerekli durumlarda ağır cezalar vermekten kaçınmamalıdır. Hastane yetkilileri de memurlarına, görevlilerine kendilerinin doktor olmadığını, sadece maaşlı elemanlar olduklarını, bu sebeple hastanın sağlığı ile ilgili durumlarda kesinlikle inisiyatif alma yetkilerinin olmadığını sıklıkla hatırlatmalıdır. Dernek olarak konunun sonuna kadar takipçisi olduğumuzu özellikle belirtmek isterim. En fazla hassasiyet gösterilmesi gereken hastalara; doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar, memurlar vs. tarafından yapılan insanlık dışı muameleleri kınıyor, suçluların bir an evvel adaletin önüne çıkarılmasını şiddetle talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Karakaya, hayatını kaybeden Melike Keskin’in ailesine başsağlığı diledi.

hasta
hakları
derneği’nden
melike
keskin
açıklaması
Yorum (3)
şahin öztürk
Bir diş hekimi yüzü şiş gelen bir hastaya ancak antibiyotik tedavisi başlayabilir..Bunun dışında müdahale olarak en fazla drene edebilir..Drene işlemi de yeni abselerde mümkün değildir..Başkada yapacak hiç bir işlem yoktur..Ateş muhakkak düştüğü yakıyor ancak bilgiden ve bilimden yoksun açıklama yapmamak gerek...ailesine tekrar sabır diliyorum..
0
Cevapla
Mustafa Can ÖZLER
Takyettin Karakaya, özellikle hastalara daha saygılı, iyi, sakin ve sabırlı davranmaları hususunda eğitimler vermesi gerektiğini de neden dile getirmemiş merak ettim,kendini kuralların üstünde sayan ve hertürlü işleminin köleler tarafından hemen yapılması gerektiğine inanan vatandaşların bazı Sağlık Bakanlığı yetkililerince ve bazı politikacılar tarafından eğitildiği bir sistemi şiddetle kınıyorum.
0
Cevapla
A, Öbek
Zamanında tedaviye gitseydi...Hastalar iş işten geçtikten sonra dr.a geliyorlar. Dr. kimseye İYİLEŞME GARANTİSİ veremez. Suç işleyene hakim ceza kararı verir. Hakimi suçlamak doğru mu ? Hekim de hastaya reçete verir. İyileşip iyileşmeyeceğini dünyada garanti eden makam ve yer var mı ? Bay Takyeddin biliyorsa orada tedavi ettirsin. Hastaneye gelen boşuna garanti beklemesin. Ölüm hepimiz için. Dr.un elinde sihirli maharet olsaydı yakınları ve kendisi de ölmezdi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir