Medimagazin logo

Hasta, doktora 'nasıl doğum yapacağını' anlattı! İsteklerini maddeler halinde sıraladı

Doğuma girecek olan bir hasta Başhekimliğe yazdığı yazıda doğumun nasıl gerçekleşmesini istediğini ve doktordan taleplerini sıraladı. Hasta, kendisinden onay alınmadan hiçbir müdahaleyi kabul etmediğini belirterek yasal haklarını kullanmakla tehdit etti
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hasta, doktora 'nasıl doğum yapacağını' anlattı! İsteklerini maddeler halinde sıraladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sosyal medyada @omeroguzhannn isimli bir doktorun iddiasına göre hastaneye başvuran bir hastanın istekleri bu kadar da olmaz dedirtti. Doğuma dair tercihlerini yazan bir hasta, yazıda doktora doğumu nasıl yapmasını istediğini maddeler halinde yazdı.

Hasta Hakları Yönetmeliği’nin 24 ve 25 maddelerini hatırlatan hasta, onaysız herhangi bir müdahale halinde ise  yasal hakları kullanmakla tehdit etti.

İşte doktora işini öğreten hastanın o talepleri:

 

 

hasta istekleri
dogum
doktor
yasal hak
Yorum (26)
Yaşar Bülent
önceden hazırlanmış, çoğaltılmış ,birileri tarafından gebeye verilmiş bir yazı.bu doğal doğum ,diğer doğumlar doğal değil yaklaşımında olanların işleri ,insan doğumuna binlerce yıldır diğer insanlar yardım ediyor,bazan hatalı yardımlar olmuş,amabir grubun hekimler üzerinde baskı kurması doğru değil
9
Cevapla
Yaşar Bülent
ayrıca bu yazı hastaneye verilmemiş ve gebe tarafından imzalanmamış yani resmileşmemiş, bir gebenin eline verilmiş olabilir, bunu gören bir hekim işgüzarlık yapmış gibi duruyor..
3
Cevapla
uzman
hekimlik mesleği yargılanabildiği müddetçe bu tür şeyler yaşanır. tıp bilimi 2x2 nin 4 etmediği, hergün sürekli değişen yenilenen ve halen her konuda en doğrusunu bulmaya çalışan, her vakada öngörülemeyen sonuçlara gebe, bugünün gerçeklerinin yarının masalları olduğu bir bilim dalıdır, yargılanamaz.
16
Cevapla
Muhiddin Göç
bu listeyi hazırlayan kişinin hamilenin kendisi olduğunu sanmıyorum.hamileye akıl veren kişilerden birinin işi. acizane hamile bir kişiye bir kadın doğum uzmanı olarak tavsiyem :bir doktor takibine girmesi ve doğumu takip olduğu doktorun nezaretinde yapmasıdır.
6
Cevapla
Muhiddin Göç
takip olacağı doktoru seçmek ise işin en zor kısmıdır, çünki tavsiyede bulunacak bir kişinin doktoru genellikle dünyanın en iyi doktorudur! doğumu yapacak doktorun sezeryan oranı ve komplikasyon oranı en objektif kriterdir ama bu bilgilere ulaşmak zordur.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir