Medimagazin logo

Hacettepe Rektörü: İstifa edenleri değil, tam günlüyü kazanmak lazım

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, tam gün yasasına ilişkin, "İstifa edenleri değil, tam günlüyü kazanmak lazım. Ben olsam tam gün çalışana sorarım neden istifa etmediniz bugüne kadar diye" dedi.
Hacettepe Rektörü: İstifa edenleri değil, tam günlüyü kazanmak lazım
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Tam Gün” yasasına tepki olarak görevinden istifa eden öğretim üyelerinin, yeniden kazandırılması için çalışma başlatılacağını açıkladı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, tam gün yasasının çözümü için öneride bulunarak, “Türkiye’nin en büyük ve en prestijli bir tıp fakültesi ve hastanesine sahip bir üniversitenin rektörü olarak şunu öneriyorum. İstifa edenleri değil, tam günlüyü kazanmak lazım. Ben olsam tam gün çalışana sorarım neden istifa etmediniz bugüne kadar diye” dedi.


Tam gün çalışan hekimlerin unutulduğunu savunan Prof. Dr. Tuncer, bugüne kadar yapılan tüm değişikliklerin zarar verdiği tek kesimin tam gün çalışan hekimler olduğunu belirterek, “3 bin liraya çalışan profesör var. 7 liraya diş tedavi eden profesör diş hekimi arkadaşlar var. Bugün bu arkadaşlarımız istifa etmeyip hala çalışmaya devam ediyorlarsa aslında bu insanları kazanmak lazım. Önce tam gün çalışan arkadaşlarla toplantı yapmak lazım” diye konuştu.


“Zaten istifa eden arkadaşlar yolarını belli etmişler” diyen Prof. Dr. Tuncer, muayenesi olan ve olmayan hekimlerin bir arada çalışmasının son derece çalışma barışını bozan bir durum olduğuna dikkat çekerek, bir iyileştirme gelmezse tam gün çalışan hekimlerin de daha fazla devam edemeyeceklerini ifade etti.

30 BİN HEKİM AÇIĞI
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun yaptığı açıklamada 30 bin hekim açığı olduğunu söylemesi üzerine Prof. Dr. Tuncer şöyle devam etti:


“Kim kapatacak bu hekim açığını. Biz 10 tane radyoloji asistanı istedik bir tane gönderdiler. Yaklaşık 40’a yakın merkez planlanmış ama bunları kim kullanacak. Oraya pediatri yoğun bakım uzmanı lazım. Bu hızla gidersek 44 yıl sonra Türkiye’nin pediatrik yoğun bakım uzmanı açığı kapanır. Bu performans sistemiyle ne öğrenci yetişir ne asistan yetişir. Bunun sorumluluğunu Sağlık Bakanlığı’na yüklüyoruz anlamı çıkmasın. YÖK de üzerine düşen görevi yapmamıştır. Hala gelir getirici faaliyetler cetveli yıllar geçmesine rağmen YÖK tarafından yayınlanmamıştır. Bütün bu karmaşa içinde vurulan kesim tam gün çalışan hekimlerdir.”


Sistem tarafından kaliteli hizmete önem verilmediği sürece bir şey yetişmeyeceğinin altını çizen Prof. Dr. Tuncer, “Bir Süleymaniye Cami’nin yapılması için bir Mimar Sinan lazım. Ama bir Mimar Sinan için de Süleyman lazım. Eğer bütünlük sağlanamazsa bu sistemin içinde hiçbir şey yetişmez. Etkin ve kaliteli eğitim için yeni bir tıp fakültesi açıyoruz ama bu hala sonuçlanmadı. Biz asistan, araştırma görevlisi istiyoruz” şeklinde konuştu.

“TAM GÜN ÇALIŞACAK ARKADAŞLARA YETERLİ MAAŞ VERİLMELİ”
Tam gün yasasında geri adım atılmasının çözüm olmayacağını dile getiren Prof. Dr. Tuncer, çözüm önerilerini sıralayarak şunları ekledi:


Tam gün çalışacak arkadaşlara yeterli maaş verilmeli ve burada istihdam edilebilecek ortam sağlanmalıdır. Bununla birlikte de 2 değişikli arzu ediyoruz. 4A ve 4B personelinin özel bütçeye aktarılması, döner sermayelerden çıkarılması, denge tazminatlarının özel bütçeye aktarılması ve bizim kesintilerimizin yapılmaması. Üniversitede bir tarz çalışma vardır o da tam gündür.

hacettepe
rektörü:
i̇stifa
edenleri
değil
tam
günlüyü
kazanmak
lazım
Yorum (6)
lokman hekim
tamgün çalışanlar için üniversitede özel muayene/girişim/ ameliyat imkanı vardı. hem üniversite döner sermayesine katkı sağlardı hem de tamgüncü öğretim üyesinin aylık gelirine... bu sistemi kaldırdıklarında tıpçı rektörlerden hiç ses gelmedi..koltuklarıyla akepe arasında kaldılar..bir tek galiba ankara rektörünün sesi çıktı...sayın hacettepe rektörünün çıkısı doğru ama biraz geç değil mi..ben olsam hem tamgünleri memnun edelim hem de tamgünden ayrılanları kazanalım derdim. hoş tamgünden dolayı istifa eden sayısı çok çok az. çoğu ucube khk ile sabah gelip muayenehanesine gidiyor ya da bu işe hiç karışmayanlar ücretsiz izndeler. devletten boşu boşuna maaş almadıkları gibi emekli primini de cebinden ödüyor.
0
Cevapla
ali yazar
sayın rektörü teşekkür ediyoum. ilk defa bir konuda diş hekimlerine de değinilmiş.
0
Cevapla
jindr
sayın rektörümüz,değerli hocamız prof.dr Murat Tuncer..Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in kızı Zeynep Çelik kadar biz meslektaşlarınızın da özlük,maddi,sosyal haklarının iyileştirilmesi için de çalışsanız.hem bizim ki gayet yasal,etik ve hipokrata da uygun.tam-gün yarım gün çalışan,''istifa edip yollarını belli eden''hekimler diye halkın kafasını karıştırıp bizleri kötülemeseniz.''istifa edip yollarını belli edenler''den hala işe yarayanları hangi ''ev''de vizite edilebilir hocam?bizim istifa sonrası selef bakan gibi''ticaret yapma''bilgi beceri ve birikimimiz de yok.
0
Cevapla
deniz filiz
Tebrikler... Sayın rektör doğruyu söylüyor....
0
Cevapla
ilhan kostum
Sayın Rektör, Sorumlusu olmadığınız, başka bir üniversite hastanesinden size kesit sunmak istiyorum Muayenehaneci öğretim üyeleri: bazen gelip, bazen gelmiyor, geldikleri zamanlar: asistan sınavı, akademik kurul toplantıları, doçentlik sınavı... Başka bir deyimle güçlerini gösterecek aktiviteler... Bu aktivitelerin işe yaradığı en önemli alan muayenehane-üniversite hastanesi ikilisinde hasta avını sürdürebilmek, muayene hastasına asistan üzerinden, üniversite hastanesi kaynaklarından (tetkik ve tedavide) hizmet sağlamak... AMAÇ: daha çok para kazanmak Tam güncü öğretim üyesi: bazen geliyor, bazen gelmiyor, geldikleri zamanlar: asistan sınavı, akademik kurul toplantıları, doçentlik sınavı... Başka bir deyimle güçlerini gösterecek aktiviteler...Bunların işe yaradığı en önemli alan "çalışıyor" gibi görünerek oturduğu yerden asistan üzerinden, üniversite hastanesi kaynaklarından döner sermaye adı ile, performans adı ile para kazanmak Bu durumu ülkenin kanunlarına rağmen seyredenler kimler, neden bu durum mevcut yasalara rağmen sürüyor? Onların oylarıa ihtiyaç duyan , üniversite hastanelerini KURTARILMIŞ BÖLGE haline dönmesini seyreden, devlet yöneticilerine başka bilgi veren, üniversite içindeki hocalara başka bilgi veren, makamı korumak veya sürdürmek için her şeyi yapabilecek üniversite hastanesi yöneticilerinin kanunları uygulamaması.... ÜNİVERSİTE HASTANELERİ "KURTARILMIŞ BÖLGE" KONUMUNDAN ÇIKARILMADAN, BİR AMACA ULAŞMAK ÇOK GÜÇ« gizle
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir