Medimagazin logo

Gazze'deki Aksa Hastanesinden 'yakıtın tükenmesi nedeniyle çalışmaların durdurulacağı' uyarısı

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Aksa Şehitleri Hastanesi, jeneratörleri çalıştırmak için gereken yakıtın tükenmesi nedeniyle iki saat içinde çalışmayı durduracağını duyurdu.
Kaynak: AA
Gazze'deki Aksa Hastanesinden 'yakıtın tükenmesi nedeniyle çalışmaların durdurulacağı' uyarısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastane Sözcüsü Halil Dakran, düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin bilgi verdi.

"Elektrik jeneratörlerini çalıştırmak için gerekli yakıtın tükenmesi nedeniyle Aksa Şehitleri Hastanesi iki saat içinde çalışmayı durduracak." diyen Dakran, bu durumun hasta ve yaralıların hayatını tehdit ettiğini belirtti.

Dakran, son birkaç gündür hastaneye acilen yakıt sağlanması için çağrılarda bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını ifade etti.

Hastaneye 3 bin litre yakıtın geldiğini bu miktarın 24 saatlik çalışmaya bile yetmediğini dile getiren Dakran, hastanenin günlük yakıt ihtiyacının yaklaşık 5 bin litre olduğu bilgisini paylaştı.

Dakran, hastanede halihazırda 600'den fazla hasta ve yaralının bulunduğunu, elektrikle çalışan cihazlara doğrudan ihtiyacı olan 650'ye yakın böbrek yetmezliği hastası olduğunu söyledi.

Aksa Şehitleri'nin Gazze'nin orta kesimindeki Deyr Belah'taki tek hastane olduğunu; İsrail saldırıları nedeniyle zorla yerinden edilen bir milyondan fazla kişiye hizmet verdiğini aktaran Dakran, yakıtın bitmesinin hastanenin faaliyetlerinin yanı sıra ambulansların ve hastaneye bağlı dört sahra hastanesinin çalışmalarının da durmasına sebep olacağına dikkati çekti.

Dakran, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'e "bir felaket meydana gelmeden ve hastanenin faaliyeti durmadan önce hastanenin jeneratörlerinin çalıştırılması için gerekli yakıtın tedarik edilmesi" çağrısında bulundu.

gazze
aksa sehitleri hastanesi
jenerator
yakit
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir