Medimagazin logo

Gazze hükümeti: Gazze'de sağlık hizmetleri devre dışı kaldı

İsrail saldırılarının aralıksız sürdüğü Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile Gazze kentinde sağlık hizmetleri tamamen devre dışı kaldı.
Kaynak: AA
Gazze hükümeti: Gazze'de sağlık hizmetleri devre dışı kaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gazze'deki hükümete bağlı Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, sağlık hizmetlerinin durması sebebiyle 700 bin insanı tehdit eden insani bir felaket uyarısında bulundu.

Gazze Şeridi’nin kuzeyi ile Gazze kentinde sağlık hizmetlerinin durduğuna dikkat çekilen açıklamada, İsrail işgalinin Filistin halkının başta tedavi ve ilaç olmak üzere tüm yaşam imkanlarını yıkmayı sürdürdüğü vurgulandı.

Açıklamada, özellikle Kemal Advan Hastanesi'nin hizmet dışı kalması ve el-Avde Hastanesi'nin İsrail ordusunun ablukası altında olması sebebiyle Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile Gazze kentinin sağlık hizmeti verecek gücü kaybettiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşlara müdahale çağrısı yapılan açıklamada, sağlık sistemi ve kadrolarının, işgalciler tarafından alıkonulma, takip ve öldürülme yerine, korunarak görevlerini yerine getirmeleri için imkan sağlanmasının zorunlu olduğu kaydedildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde faaliyet gösteren son sağlık merkezi Kemal Advan Hastanesi'nin hasta kabul ve acil servisi dün, İsrail ordusunun topçu atışlarıyla büyük hasar almıştı.

İsrail ordusunun saldırısı ve hastanenin çevresini abluka altında tutması nedeniyle hastane yönetimi, 12 Aralık 2023'te yaptığı gibi tekrar hastaneye baskın düzenlemesi veya hedef alması korkusuyla yaralı, hasta ve sağlık ekiplerini tahliye etme kararı almıştı.

Ürdün'e Gazze'deki sahra hastanesinin kapasitesini arttırması çağrısı

Gazze'deki Filistin Hükümeti, Ürdün'den Gazze'deki sahra hastanesinin kapasitesi ile sağlık ekibini arttırması talebinde bulundu.

Gazze'deki hükümete bağlı Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Ürdün'e ait olan sahra hastanesinin İsrail saldırıları sonucu hizmet dışı kaldığı kaydedildi.

Kuzeydeki Gazze kentinde bulunan sahra hastanesi ve ekibinin bölgedeki yüzlerce insana sunduğu sağlık hizmetinin önemli rolüne işaret edilen açıklamada, Ürdün Kralı Abdullah'tan hastanenin çalışma kapasitesini güçlendirmesi ve genişletmesinin yanı sıra sağlık ekibini de artırması talep edildi.

Açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde insanların sağlık merkezlerinden yoksun olduğu, yaralı ve hastaların bakımı ve tedavileri için ümit edilen bu adımın hastaneyi güçlendireceği vurgulandı.

İsrail'in Gazze'ye 2008'deki saldırıları ardından 2009 yılında Ürdün tarafından kurulan sahra hastanesi, 7 Ekim sonrasındaki savaş sürecinde büyük hasar görerek hizmet dışı kaldı.

gazze
saglik hizmeti
hastane
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir