Medimagazin logo

Fizik tedavi köylünün ayağına gidecek

Türkiye'de ilk kez Edirne'de uygulamaya başlanan "gezici fizik tedavi ünitesi" sayesinde, tedaviye gidemeyen vatandaşlara köylerinde hizmet verilecek
Fizik tedavi köylünün ayağına gidecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

EDİRNE  - Türkiye'de ilk kez Edirne'de uygulamaya başlanan "gezici fizik tedavi ünitesi" sayesinde, tedaviye gidemeyen vatandaşlara köylerinde hizmet verilecek.

Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçirilen proje çerçevesinde, fizyoterapist ile fizik tedavi teknisyeninin görev aldığı mobil ünite, Edirne'nin köylerinde hasta kabulüne başladı.

Kapalı kasa minibüs şeklinde, 4 metre uzunluğunda, zemini özel bakteriyostatik malzemeyle kaplı, iklimlendirme özelliğine sahip olan gezici ünitede, elektronik tens cihazları, sıcak ve soğuk uygulama pedleri ile infraruj cihazları bulunuyor.

Ünitenin günde 20 hastaya hizmet vermesi hedefleniyor.

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İlhan Açıkgöz, Kemalköy köyündeki ünitenin tanıtımında yaptığı konuşmada, Trakya Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen projenin diğer illere de örnek olmasını istediklerini belirtti.

Edirne Devlet Hastanesi yöneticisi Opr. Dr. Gürhan Çelik de projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu vurguladı.

Büyük önder Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" sözünün düstur alarak hizmeti vatandaşın ayağına götürdüklerini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Köylümüz gerek ulaşım zorluğu gerekse köydeki işlerin yoğunluğundan tedavilerini geciktiriyor veya ihmal ediyorlardı. Biz de bu zorluğu aşmak için geçen yıl Trakya Kalkınma Ajansı'na projeyi sunduk. Projenin gerçekleşmesinde desteklerini hiç esirgemeyen başta Genel Sekreterimiz, daire başkanlarımız, tüm genel sekreterlik çalışanlarına üstün gayretleriyle destek olan devlet hastanesinin idari kadrosuna, fizik tedavi servisi çalışanlarına huzurunuzda teşekkür ederim. Edirneli bu güzel hizmeti hak ediyor."

Konuşmaların ardından gezici ünitenin açılışı, Açıkgöz, İl Sağlık Müdürü Emrah Erten, Çelik ve diğer yetkililerin katılımıyla yapıldı.

fizik
tedavi
köylünün
ayağına
gidecek
Yorum (12)
umut
Çiftçi ailesinin üyesi olarak çevremde fark ettiğim en sık ve büyük problemlerden biri kas iskelet sistemi sorunlarıdır Türkiye genelinde yaygınlaşması dileğimle
0
Cevapla
zeceriya
bir fizyoterapist olarak köylerde yaşayan her fizik tedavi hastasına özel fizyoterapi programı planlamak ve uygulamak için sabırsızlıkla bekliyoruz.
0
Cevapla
uzman hekim
Otuz senelik Fizik tedavi uzmanıyım,evde tedavi olarak Portabl TENS cihazları 100 dolara alırsın,üzerine sıcak paket olarak termofor uygularsın,bu tip popilist yaklaşımlarla Fiyoterapistleri yollarda harcanması gibi yanlış uygulamalara gerek yoktur.Fizyoterapist ve Fizyoterapi teknikerlerini ise Hemipleji,Parapleji,CP,Pleksus Brakialis Lezyonu,Fraktür sonrası Kontraktürleri rehabilitasyonunda çalışmalıdır.Ülkemizde bu tarz işlemler iş gücünün yanlış kullanımı ile israfa neden olmaktadır.Hastahanede hasta sıra beklerken bu iş gücünü yollarda heba etmek abes ile iştigal etmektir.
0
Cevapla
elif
Bence evde SPA, ayak masajı hizmeti, kese yapma hizmeti filan da verilmeli, hatta bir tl vergi vermeyenlere, devlete en yüksek yüzdede vergi verenleri ne isterlerse o hizmeti vermeliler...
0
Cevapla
aysun
Ağrıya yönelik hekim irdelemesi yapılmadan uygulanan fizik tedavi sonrası, örneğin lomber primer tm veya metastazı olan hastanın probleminin artması durumunda hastanın sorumluluğu kime ait olacak, veya osteoporotik kırığı olan hastaya sadece fizik tedavi yapılıp hastanın 1 ay sonra kalçasını kırmasının sorumlusu kim olacak fizyoterapist mi tekniker mi? Fizik tedavi uygulamalarının sadece ağrılı bölgeye 1-2 cihaz uygulanması düzeyinde algılanması çok üzücü.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir