ERCİŞ-Van'ın Erciş ilçesinde, Sağlık Bakanlığınca kurulan ve bünyesinde ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi bulunan sahra hastanesi hizmete girdi.
Sağlık Bakanlığınca depremin ardından Erciş Yenişehir Stadyumunda faaliyete geçirilen hastane, bölgeye kurulan 8 çadırdan oluşan sahra hastanesine taşındı.
Sabah saatlerinde hizmete giren sahra hastanesi bünyesinde, kadın doğum, dahiliye, diş, psikiyatri, çocuk, cerrahi, yoğun bakım ve kulak burun boğaz ile acil ünitelerinin bulunduğu, 15'i uzman 30 doktorun görev yapacağı öğrenildi.
Yaklaşık 50 yatak kapasitesine sahip sahra hastanesindeki ameliyathanede, acil müdahale gerektiren ameliyatların yapılabileceği ve hastaların çadırdaki yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınacağı bildirildi.
-Depremzedelere sağlık hizmeti-
Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye gönderilen Konya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli ''hemşireler grubu'' da Türk Kızılayı tarafından kurulan Yenişehir çadır kentindeki yaşlıların tansiyonlarını ölçtü.
Ekipte yer alan hemşire Yağmur Sezer, ''Depremden sonra çadırları dolaşarak tansiyon problemi olan yaşlı depremzedeleri tespit ettik. Belirli aralıklarla bu hastaların tansiyon takibini yapıyoruz'' dedi.
Depremzedeler ise Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulamadan duydukları memnuniyeti ifade ederek, ''Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Uygulama, bizler açısından çok önemli. Tansiyon hastalarının takibinin yapılması çok güzel'' dedi.