Medimagazin logo

Dünyanın Probiyotikli İlk Yemek Yarışması

Probiyotik alanında uzman hekimler, bağırsaklardaki yararlı bakterilere dikkati çekmek amacıyla ''Dünyanın İlk Probiyotikli Yemek Yarışması''nda tarifleriyle yarıştılar.
Dünyanın Probiyotikli İlk Yemek Yarışması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Yeşilköy'deki Polat Renaissance Otel'de, Bıfıform tarafından düzenlenen gecede, Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı ve Prof. Dr. Reha Erten'in yanı sıra 8 yabancı doktor yarıştı.
    

Hazırlanan yemekler, jüri üyeleri Prof. Dr. Yvan Vandenples, Prof. Dr. Ateş Kara ve Şef Yücel Dereyayla'ya sunuldu.
    

Oylama sonucunda birinci olan Prof. Dr. Anna Maria'ya sponsor firma tarafından kupa, diğer katılımcılara ise çeşitli hediyeler takdim edildi.
    

Süleyman Demirel Üniversitesi Pediyatrik Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Metehan Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, probiyotiklerin, sindirim sisteminde vücudu hastalıklara karşı koruyan, sağlıklı yaşanabilmesine yardımcı olan, bağırsaklarda doğal olarak bulunan canlı bakteriler olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
    

''Probiyotikler, zararlı mikropların bağırsak duvarlarına tutunmasını engelleyerek sağlığımız üzerinde faydalar sağlar. Probiyotik içeren besinlerin tüketimi, sindirim sistemimizin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve çeşitli yönlerle sağlığımızın korunmasına katkıda bulunur.''
    

Yarışmanın sonunda kokteyl düzenlendi.

dünyanın
probiyotikli
i̇lk
yemek
yarışması
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir