Medimagazin logo

Dünya İlk Yardım Günü

Dünya İlk Yardım Günü'nün bu yılki teması ''savunmasız gruplar için ilk yardım'' olarak belirlendi.
Dünya İlk Yardım Günü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Dünya İlk Yardım Günü, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'nca belirlenen tema doğrultusunda her yıl eylül ayının 2. cumartesi, ülkelerin koşullarına uygun hazırlanan, ortak ilk yardım mesajlarını içeren etkinliklerle kutlanıyor.
    

Bu yılki tema ise ''savunmasız gruplar (engelliler, yaşlılar, zarar görebilirliği yüksek kişiler) için ilk yardım'' olarak belirlendi.
    

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu, ilk yardımın insanlık adına rol alma ve hayat kurtarmak için ayrım gözetmeksizin insan onurunun korunması adına gösterilen faaliyet olduğunu, bu nedenle herkesin ilk yardımı öğrenmesinin gerektiğini belirtiyor.
    

Türk Kızılayı, üyesi olduğu Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu ve Avrupa İlk Yardım Eğitim Referans Merkezi ile işbirliğinde, 2000 yılında uluslararası standart ve kriterlere uygun olarak, ulusal düzeyde ilk yardım eğitim programlarını standardize etti.
    

Bu programlar çerçevesinde bugüne kadar Kızılay ve gönüllü sağlık personelinden oluşan yaklaşık bin 23 kişi ''ilk yardım eğitimcisi'' olarak yetiştirildi. Bu eğitimciler aracılığıyla ülke düzeyinde yaklaşık 70 bin kişiye eğitim verilerek, ''ilk yardımcı'' olmaları sağlandı.
    

Türk Kızılayı ilk yardım eğitimleri, halen 21 ilde, Sağlık Bakanlığı İlk Yardım Yönetmeliği kapsamında, Kızılay şube başkanlıklarına bağlı olarak faaliyette bulunan ilk yardım eğitim merkezlerinde görevli uzman eğitimcilerce sürdürülüyor.
    

İlk yardım eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi, ''www.kizilay.org.tr'' ve ''www.ilkyardim.org.tr'' adreslerinden alınabiliyor.

dünya
i̇lk
yardım
günü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir