Medimagazin logo

Doktor gitti, Mustafa'nın tedavisi yarım kaldı

Özlem ve Ozan Yılmaz çiftinin epilepsi hastası çocukları 4 yaşındaki Mustafa Yılmaz'ın tedavisi, Zonguldak'taki tek çocuk nörolojisi uzmanının başka bir kente tayini çıkması nedeniyle yarım kaldı.
Kaynak: CNNTÜRK
Doktor gitti, Mustafa'nın tedavisi yarım kaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çevre illerdeki hastanelerde de çocuk nörolojisi uzmanı doktor bulamadıklarını belirten Özlem Yılmaz, "Çocuğum gözümün önünde eriyor, ben bir şey yapamıyorum" dedi.

İnşaat ustası 23 yaşındaki Ozan Yılmaz ile aynı yaştaki eşi Özlem Yılmaz, prematüre doğan çocukları Mustafa Yılmaz'ı, 1.5 yaşına geldiğinde davranışlarındaki bozukluk nedeniyle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Mustafa Yılmaz, yapılan muayenesinin ardından hastanede çocuk nörolojisi uzmanı bulunmadığı için İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada yapılan kontrollerde Mustafa'ya epilepsi tanısı konulurken, vücudunun sol tarafında da kısmi felç saptandı. Yüzde 40 engelli raporu verilen Mustafa, hastanede tedavi altına alındı. İlaç tedavisine başlanan çocuk, geçirdiği nöbetler azalınca taburcu edildi.

Geçen yıl ekim ayında çocuklarını kontrol için aynı hastaneye götüren Yılmaz çifti, hastanedeki doktorun ayrıldığını öğrenince geri döndü.

Yaptıkları araştırmada Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne çocuk nörolojisi doktorunun geldiğini öğrenen aile, çocuklarını buraya götürdü.

Doktor, muayenesini yapıp ilaçlarını değiştirdiği Mustafa'yı, 1 ay sonrasına randevu vererek evine gönderdi. Kasım ayında yeniden aynı hastaneye giden aile, doktorlarının başka bir şehre gittiğini öğrenirken, Mustafa'nın tedavisi yine yarım kaldı.

''Çocuğumun tedavisi iki defa yarım kaldı''

Özlem Yılmaz, İstanbul ve Ankara olmak üzere çevre illerdeki bütün hastaneleri araştırdıklarını, ancak tek bir nöroloji uzmanı bulamadıklarını söyledi.

En son Bursa'da bir hastanede nöroloji uzmanı bulduklarını belirten Yılmaz, "Sağlık Bakanlığı'nı aradık. Bize, çocuk nöroloji doktoru sorunu olduğunu, yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler. Benim çocuğumun tedavisi iki defa yarım kaldı. Çocuğumun nöbetleri yine sıklaştı. İlacının değişmesi, ya da dozunun artırılması gerekiyor. Ama doktor bulamadığımız için bunu yapamıyoruz. En son Bursa'da bir doktor bulduk. Ama oraya nasıl gideceğiz bilmiyorum" dedi.

Özlem Yılmaz, çocuk nörolojisi uzmanı doktorların, hasta sayısı az olduğu gerekçesiyle bulundukları hastanelerden başka hastanelere gittiklerinin kendilerine söylendiğini anlattı.

Yılmaz, "Ben çocuğumu muayene ettirmek için randevu alıyorum. Randevu tarihi gelmeden doktor hastaneden gidiyor. Benim çocuğum nöbet geçiriyor ama elimden hiçbir şey gelmiyor. Sürekli doktor değiştirdiğimizde de tedaviye her seferinde baştan başlanıyor. Çocuğum gözümün önünde eriyor" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü: "Çocuk nörolojisi uzmanı az yetişiyor"

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, çocuk nörolojisi doktorunun Türkiye'de az yetiştiğini söyledi.

Zonguldak'ta devlet hastanelerinde çocuk nörolojisi doktoru kadrosunun bulunmadığını belirten Dr. Bilal Cin, "Bakanlık, hekim çıktıkça ilk öncelik o ilin tıp fakültesi hastanelerine gönderiyor. Eğer fazla hekim olursa da devlet hastanelerine yolluyor. Yani hekim yetiştikçe önceliklere göre illere dağıtımı yapılıyor" dedi.

doktor
gitti
mustafa'nın
tedavisi
yarım
kaldı
Yorum (5)
aile hekimi
23 yaşındaki ozanın 4 yaşında çocuğu var yandal uzmanlığı yapmış hekim 35 yaşına kadar eğitim alıyor vatandaş yan dal uzmanını ayağında bulamadığı için şikayetçi lükse bakın niye çalışalım ki
0
Cevapla
c.m.
İl Sağlık Müdürü (ziraat müdürü?) Dr. Bilal Cin, çocuk nörolojisi doktorunun Türkiye'de az yetiştiğini (patates soğan gibi değilde mango papaya gibi) söyledi. Zonguldak'ta devlet hastanelerinde çocuk nörolojisi doktoru kadrosunun bulunmadığını belirten Dr. Bilal Cin, "Bakanlık, hekim çıktıkça (ilk baharda çıkan taze filiz gibi) ilk öncelik o ilin tıp fakültesi hastanelerine (cream de la cream) gönderiyor. Eğer fazla hekim olursa (mal fazlası? tapon) da devlet hastanelerine (outlet center?) yolluyor. Yani hekim yetiştikçe önceliklere göre illere dağıtımı yapılıyor" dedi.
0
Cevapla
yazık yazık
yan dal ihtisası yapmış hekim sayısı türkiyede çok az.fakültelerde bile çok fazla çift ihtisaslı hekim yokken vayyyyy...çocuk nöroloğu nereye gitmiş diye haber yapılmasının anlamı nedir....ilginç olan kısım nedir.....soralım bakalım nörolog neden gitmiş.....acilde nöbet mi tutturdun...üç kuruş dönermi verdin....mağdur olan hastamı...yoksa çift ihtisas yapmış zavallı doktor mu....hastanın çocuğunun durumu gerçekten çok üzücü...AMA HER ZAMANKİ GİBİ öyle bir yazılmış ki; sanki nörolog nasıl bana sormadan tayin olup çekip gider der gibi....offff offff....buda haber diye buraya yazılıyor....kedi insan ısırınca haber değildir....insan kediyi ısırısa haber değeri vardır ....
0
Cevapla
dr dobra
Doktor(bakanlık yüzünden)gitti,Mustafa'nın tedavisi yarım kaldı..şeklinde başlık düzeltilmelidir.Böyle başlıklar atarak Doktor SUÇLU gibi imaj oluşturulmasın!..
0
Cevapla
ahmet aslan
3 yıl daha asistanlığın maddi , manevi sıkıntısını çekerek Yandal yapan doktor önce uzman olunca mecburi hizmet yapmış olsa bile en az 550 gün olmak üzere yandal sonrası tekrar mecburi hizmete gider. Burada maaşında hiçbir iyileştirme olmaz ve dönerinde yan dalı olmayan hekime göre belirgin düşüş olur.Çünkü daha komplike hastalara bakar ve daha çok zaman harcar, daha çok risk alır, poliklinik hasta sayısıda düştüğü için döneri düşer. Ayrıca branşında tek hekim olur ve her gece icaba çağrılır. Yani kendini geliştirdiği için cezalandırılır. Evet yandal yapmak isteyenler?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir