Medimagazin logo

Diyarbakır'da hasta yakınları, polisin silahını alıp sağlık çalışanlarına ateş açtı! Sedyeyle barikat yaptılar

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde elektrik çarpması nedeniyle vefat eden hastanın yakınları, hastaneye gelerek olay çıkardı. Polisin belinden alınmaya çalışılan silah ateş alarak duvarı deldi. Sağlık çalışanları kapı önüne koydukları sedyeyle kendilerini korumaya çalışırken, polis bazı hasta yakınlarını gözaltına aldı.
Kaynak: DHA
Diyarbakır'da hasta yakınları, polisin silahını alıp sağlık çalışanlarına ateş açtı! Sedyeyle barikat yaptılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

DİYARBAKIR - Lice ilçesi Halis Toprak Devlet Hastanesi’nde elektrik çarpması nedeniyle vefat eden ismi öğrenilemeyen hastanın yakınları, iddiaya göre akşam saatlerinde hastaneye gelerek sağlık çalışanlarına saldırdı. Bu sırada ölen hastanın bir yakını polisin belinden silahını almaya çalıştı. Çıkan arbede sırasında ateş alan tabancadan çıkan mermi duvarı delerken, sağlık çalışanları da kapı önüne koydukları sedyelerle kendilerini korumaya çalıştı. Hastayı getiren ambulansın camları da kırılırken, kimsenin yaralanmadığı olaya karışan bazı hasta yakınları gözaltına alındı. Ölen hasta otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. 

Öte yandan, bazı sendika yöneticileri ile sağlık çalışanları olaya ait fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak duruma tepki gösterdi.

Bakan Koca: Hastanemizde güvenlik önlemleri artırılmıştır

Sağlık Bakan Fahrettin Koca, Diyarbakır Lice'de elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden kişinin yakınlarının, hastanede sağlık çalışanlarına saldırmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Elektrik akımına kapılması sonucu hayatını kaybetmiş olarak Diyarbakır Lice Devlet Hastanesine getirilen bir vatandaşımızın yakınları maalesef şiddete başvurmuştur. Bir kişi, yere yatırıldığı esnada polis memurunun silahını alarak 1 el ateş açmış, kurşun duvara isabet etmiştir. Şahıs Emniyet güçlerince gözaltına alınmış, hastanemizde güvenlik önlemleri artırılmıştır. Lice'deki sağlıkta şiddet olayında yaralanan olmamışsa da olmuş gibi etkilendik. Suça eğilimli olanlara hatırlatıyorum: Bir şiddet olayının failine, geçen ay 8 yıl 5 ay hapis cezası verildi" ifadelerine yer verdi.

diyarbakır
lice
sağlık çalışanları
saldırı
sağlık bakanı fahrettin koca
Yorum (8)
hasan
İşte hekimlerin ve tüm sağlık sektöründe görev yapanların doğuya gitmemek istemelerinin nedeni bu. Geçmişte de bazı siyasiler kendi görüşlerinde olmayanları buralara tayinlerini çıkartarak cezalandırıyordu. Hatta bu tayinler yüzünden ölenler de olmuştu.
27
Cevapla
ERDOĞAN SÜ
Olur böyle şeyler yasa yaza çıkınca yapmazlarki :)
29
Cevapla
dr
Sağlıkta şiddetle mücadelenin bir yönü, bu haltı yiyenin yanına kar kalmaması, hapis cezasını çekerken de işlediği suçun boyutlarını enine boyuna düşünecek kadar kendisine geniş bir zaman verilmesi (!) Diğer yönü ise ÖNLEM, HADİSENİN OLMADAN ÖNCE ENGELLENMESİ. Özellikle hastanelerin anacık babacık kıyamet gününe, yol geçen hanına dönmesini engellemek. Ne kadar KALABALIK, o kadar düzensizlik, o kadar kavga döğüş. Ortam sakinleşirse vukuat azalır. Bunun için de yığılma önlenecek, sevk zinciri etkin bir şekilde çalıştırılacak, kafasına esen, canı sıkılan hastanelere doluşmayacak. İlk gaz birinci basamakta alınacak, hasta bilgilendirilecek ve doktor tarafından gerekirse hastaneye resmi olarak yönlendirilecek. BİR PRATİSYEN HEKİM KENDİSİNE BAŞVURAN HER 10 HASTADAN 9 UNUN SORUNUNU ÇÖZER, 1 HADİ BİLEMEDİ 2 HASTAYI SEVKEDER. ŞİMDİ NOLUYO ? 10 HASTANIN 10 U DA HASTANELERE HEM DE MÜKERRER KEZ YIĞILIYOR !!! 1 HASTA YERİNE 10 LARCA HASTA. FİLMİN KOPTUĞU YER İŞTE BU !
34
Cevapla
amele doktor
Çok sıradan bir olay. Artık haber değeri bile yok. Çözüm bulması gerekenler bizim gibi eleştiriyor. Eveet çok yanlış durum kınıyorum!! kınamak her derde deva sonuçta. Bütün kapıları açıyor. Çözüm ve derde deva oluyor ya!!
33
Cevapla
dr ceyar
Licede karakoldaki uzman çavuşlar bile Licedeki devlet hastanesindeki doktorlardan daha güvenli ortamda yaşıyordur...ellerinde silah ...terörüstü vuruncada kahraman, çatışmada şehit olursa da kahraman oluyor...devletteki dr hastayı kurtarınca görevi oluyor, hasta ölürse taksirle adam öldürmeyle yargılanıyor.. bu toplumun pozitif bilime ve pozitif bilim insanına ihtiyacı yok arkadaş...kaderistan!!!
69
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir