Medimagazin logo

Damar bulamayan acemi hemşire çilesine son

Kaynak: SABAH
Damar bulamayan acemi hemşire çilesine son
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Damar bulamayan acemi hemşirelerin kolları delik deşik etme çilesine son. Özellikle kadın ve çocuklarda damarların ince olması nedeniyle hemşireler tarafından ilk denemede bulunamayan damarlar artık birkaç saniyede görüntülenecek.

4 HASTANE KULLANIYOR

ODTÜ Teknokent Viavis firmasından Emre Yılmaz ve Emir Konuk'un buluşu, hastaneler tarafından rağbet gördü. Hacettepe, Ankara, Gazi Üniversitesi Tıp Fakülteleri ile Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde cihaz şimdiden kullanılmaya başladı. Dünyada aynı işlevi gören ürünlerden birisi 16 bin diğeri ise 57 bin liraya satılırken, ODTÜ'lü genç mucitler aynı aleti 100 liraya üretti. Damar görüntüleme aleti genç girişimcilerin intel global yarışmasında 147 ülke arasında 8'inci yaptı. Damar tanıma aleti Kalp-Damar Hastaları için hayati öneme sahip anjiyo için de umut oldu. Doktorların talebi üzerine genç mucitler cihazı anjiyo için de geliştirmeye başladı.

 


 

TEKZİP

 

24.07.2012 tarihli Sabah Gazetesi’nde firmamız Viavis ile ilgili bir haber yayınlanmıştır ve pek çok basın yayın kuruluşu ile internet sitesi de bu haberi alıntılamıştır. Bir yanlış anlama sonucu bu haberde bazı yanıltıcı bilgiler yer almıştır.

Öncelikle bu haberin başlığı kesinlikle bizim beyanımız değildir. Bu başlığa katılmamız kesinlikle söz konusu olamaz.

Ürünü, sadece ekibimizin üyesi Emre Yılmaz ve Emir Konuk değil, toplamda yedi kişilik bir ekip, doktor ve hemşirelerle sürekli iletişim halinde ve özellikle de hemşirelerin talepleri doğrultusunda geliştirmektedir.

Cihazımızın prototip denemeleri devam etmektedir. Prototip aşamasında olan ve henüz sertifikasyonu tamamlanmamış olan bu ürünün satışı söz konusu değildir. Hali hazırda piyasaya sürülmemiş olan ürünümüzün, haberde adı geçen ve araştırma-geliştirme çabalarımız sırasında bizden hiçbir şekilde yardımlarını esirgemeyen saygın sağlık kurumlarımızda kullanımı henüz söz konusu değildir.

Satış fiyatı ile ilgili verilmiş olan 100 TL’lik değer gerçeği yansıtmamaktadır, ürünle ilgili kesinleşmiş bir satış fiyatı bulunmamaktadır.

 

Viavis

damar
bulamayan
acemi
hemşire
çilesine
son
Yorum (11)
Osman Tansel Darçın
Hadi damar bulamayan hemşire sorununu hallettik. Uzman olduğu halde damar bulamayan, bir santral kateteri takamayan, bir sondayı takamayan, iki elini iki cebinden çıkaramayan, 10 tane ilacı order kağıdına yazmaktan başka bir marifeti olmayan, bu temel girişimsel işlemleri hep başkalarına yaptırmaya çalışan, her zaman yaptıramayınca da sürekli onları şikayet eden doktor meslektaşlarımızı nasıl düzelteceğiz? Diyeceğim tıp eğitiminde de birçok beceri eksiğimiz var. Doktorlarımızın bir çoğu hastaya elini dahi sürmekten korkuyor. Bu vesile ile tıp eğitimindeki beceri eksikliklerinin giderilmesini de tartışmalıyız. Gerçi çekirdek eğitim proğramları bunun için iyi bir adım oldu. Ancak bence bu yeterli olmayabilir. Bu konuda daha sıkı denetimler ve hizmet içi eğitim proğramları getirilmeli diye düşünüyorum. saygılarımla
0
Cevapla
esma hakan
acemı hemsırelıkle ne alakası var bunun... 20 yıllık hemsıreler bıle yenıdoganda damaryolu bulamayabılır ıste sızın boyle yorumlarınız yuzunden hergun hasta yakınlarıyla tartısıyoruz ya da siddete ugruyoruz zıhnıyet hep aynı
0
Cevapla
recep ünverdi
bu cihazları kullanmış bir hekim olarak söylüyorum beş para etmezler. sadece gölge şeklinde bir damar trasesi gözüküyor kanı yine hemşire alıyor. tanesi kuruma 200 bil tl'ye geliyor. her hastane iki, üç tane alsa iyi pazar. böyle boş icatlarla uğraşılacağına adam gibi eğitim verilmesi için harcansa bu paralar daha faydalı olur.
0
Cevapla
ihsan
Osman Tansel Darçın nesin ne iş yaparsın, uzmanlık için asistanlık yapılıyor. Ve bu işler asistanken bolca yapılıyordu bizim zamanımızda. Hem de alasını bol bol yapıyorsun. Sen o lafları oturduğu yerden hoca olan büyüklerine söyle. Öyle isminin önüne doc gelmeyle uzmandan çok farklı olduğunu da düşünme kardeşşş.
0
Cevapla
Erdem Tezer
Siz başbakanımızdan daha mı iyi bileceksiniz.Doktorlar iğne yapmayı bilmezler sözünü duymadınız galiba.Söyleneli yedi yıl oldu ama unutulmayan bir sözdür.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir