Medimagazin logo

ÇOMÜ hastanesinde günübirlik yatan hasta sayısı 4,5 kat arttı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 2011'de her alanda önemli ölçüde büyüme gösterdi.
Kaynak: MEHMET GÜLER - ZAMAN
ÇOMÜ hastanesinde günübirlik yatan hasta sayısı 4,5 kat arttı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Geçen yıl günübirlik yatan hasta sayısı 4,5 katına çıktı. Çanakkale'de üçüncü basamak sağlık hizmeti veren ilk ve tek kurum olan, 2008 Kasım ayında açılan ÇOMÜ Hastanesi, büyümeye ve sağlık hizmeti alanında ilerlemeye devam ediyor. Geçen yıl başlatılan kan alma, idari yönetim ek binaları ve üniteleriyle fiziki olarak büyüyen hastane, aynı büyümeyi uzman doktor kadrosunda, muayene ve tedavi hizmetlerinde de sağladı. 2011 yılı verilerine göre 2010 yılında ayaktan hasta sayısı 112 bin 445 iken 2011'de yüzde 35 artarak 151 bin 52'ye çıktı. Buna paralel olarak yatan hasta sayısı da yüzde 26'nın üzerinde artış göstererek 5 bin 675'den 7 bin 181'e, günübirlik yatan hasta sayısı ise 4,5 kat artarak 381'den 2 bin 15'e çıktı. Yataklı servis doluluk oranı da yüzde 50'lerden yüzde 75'lere yükseldi. ÇOMÜ Hastanesi, 2010 yılında 4 bin 364 ameliyat yaparken 2011 yılında yüzde 150'nin üzerinde artışla 11 bin 119'a ulaştı. En iyi hizmeti en hızlı şekilde sunmaya çalışan acil polikliniği, 2010 yılında 6 bin 72 hastaya hizmet verirken 2011 yılında yüzde 164'ün üzerinde artışla 16 bin 55 hastaya tedavi imkanı sundu.

Dünya standartlarında hizmet verdiklerini belirten ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uludağ, şehirdışından da çok sayıda hasta geldiğini söyledi. Ortaya çıkan verileri, hastanenin kaliteli hizmeti ve hasta memnuniyetine bağlayan Uludağ, yeni ek binanın 18 Mart 2012'de hizmete gireceğini belirterek, "Dahili tıp bilimlerinin poliklinik ve yataklı servis olarak hizmet vereceği, aynı zamanda kemoterapi ünitesinin de faaliyet göstereceği yeni ek binanın çalışmalarında son aşamaya gelindi." dedi.

çomü
hastanesinde
günübirlik
yatan
hasta
sayısı
4
5
kat
arttı
Yorum (3)
gölgelice
Performanstan sonra mı?
0
Cevapla
a.sözer
çanakkalede insanlar 4.5 kat dahamı hastalanmaya başladı yoksa...performans sistemi insanları devamlı düzenli hastaneye taşımaktan başka hiç bir şey değil....bu insanların ne olursa olsun bir kısmı kalifiye ve üretme çağında olan bireyler.inanılmaz zaman israfı ekonomik kayıp..devlet planlama teşkilatı ...istatistik kurumları ne iş yapar...çalışma çağında ki üretebilecek insanlar defalarca defalarca bu performans ucubesi yüzünden hastanelerde .onun dışında ağız diş sağlığı merkezlerinde sıradan basit bir köprü kaç günde ve kaç kez prova ile bitirilebiliyor.özelde 10 günde yapılan işlem adsm lerde 6 ayda zor bitiriliyor.
0
Cevapla
mehmet avni
günübirlik yatışın amacı performansı artırmaktır. yapılan bazı işlemler için otomatik olarak sistem yapmaktadır. bunu hastanenin büyümesi gibi göstermek yanlış olsa gerek
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir