Medimagazin logo

Bir doktora yakışıyor mu?

Çağdaş Ertuna'nın Milliyet'teki yazısı
Kaynak: MİLLİYET
Bir doktora yakışıyor mu?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Soruyorum size, bir estetik cerrah Ajda Pekkan’a hakaret edince Ajda Pekkan mı küçük düşüyor, yoksa cerrahın ta kendisi mi?

Yine bir ‘reklamın iyisi kötüsü olmaz’ vakası var karşımızda. Adını anmaya bile gerek yok. Söylediklerine bakalım. Önce Ajda Pekkan’ın geçirdiği operasyonları başarısız bulduğunu söylüyor. Ardından etmedik laf bırakmıyor. “Hilkat garibesi”, “Kurbağa gibi bakıyor gözleri”, “Yüzünde bir mimik yok”, “Maymun poposu gibi dudaklar...”

Bir estetik cerrahın bırakın Pekkan’ı herhangi bir kişi için böyle konuşması doğru mudur? Estetik operasyon geçirmiş biri hakkında böyle konuşan bir estetik cerraha insan nasıl gider de teslim olur? Yarın öbür gün kendi hastası hakkında da böyle konuşmayacağının ne garantisi var?
Herkesin her şeyi söylemesina alıştık ama doktorlara gelince durum değişiyor. Kendi sağlığımızı teslim ettiğimiz kişilerin bu kadar duyarsız ve bu kadar haddini bilmez olması korkutuyor. Bir de, ağzından çıkanları kulağı duymadan Ajda’ya sözüm ona insanlık dersi veriyor, “Ajda ne bir hayır kurumuna yardım etmiştir ne bir okul yaptırmıştır. Ne bir çocuğu evlatlık almıştır” diyerek. Farkında değil, ama söyledikleriyle Ajda’yı değil, kendini küçük duruma düşürüyor.

Neyse ki meslektaşları kendisi gibi duyarsız değil, Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Etik Kurulu’nun gerekeni yapacağını umuyorum.

bir
doktora
yakışıyor
mu?
Yorum (6)
UZ DR...
"Kendi sağlığımızı teslim ettiğimiz kişilerin bu kadar duyarsız ve bu kadar haddini bilmez olması korkutuyor." ŞEKLİNDE YAZARAK KORKARIMKİ TOPLUMDA YARATACAĞINIZ ALGIYI ÖLÇÜP BİÇERMEK ZORUNDASINIZ.BU ŞEKİLDE TEK KİŞİ ÜZERİNDEN TÜM MESLEK MENSUPLARINI ZAN ALTINDA BIRAKTIĞINIZIN FARKINDA DEĞİLSİNİZ HERHALDE.
0
Cevapla
dr.fz
Herkes her honuda konuşur,bir tek doğru ya da yanlış,doktor konuşunca aklına gelen eleştirir.Durmadan saçmalayan İdris Naim Şahin'i de eleştirsene sayın Çağdaş Ertuna!
0
Cevapla
Tip doktoru
Valla yazar hakli. Dun de bir psikiyatrist galatasarayli futbolcuya gazete de teshis koymaya kalkti. Medyaya bir kisinin ozeli hakkinda aciklama yapan doktorlar ceza almali.
0
Cevapla
drmiyazaki
Ajda pekkan sıradan biri değil, herşeyi toplumun önünde yaşayan biri, bu dr övseydi birşey yoktu. eleştirince yine başlamış dr düşmanlığı. Sonuçta bu dr kendi hastalarından birinin özel durumunu açıklamamış, bu maerikada boyle bakın micheal jackson yoruma yapan drlara. Dr kendi hastasının özelini açıklamadığı müddetçe hipokrat yeminine karşı gelemz
0
Cevapla
murat yıldız
Sayın degerli yazar,bahsini ettiğiniz hekim hakkındaki eleştirilerinize katılmıyor değiliz haklı olduğunuz çok fazla husus var aNCAK sizin gibi kişilerin bazı kelimleri kaleme alırken çok daha dikkatli ve özenli olmasını beklerdik.Zire Her meslek grubunda olduğu üzere bizim camiada da bir takım kendini ve haddini bilmezler vardır elbet ancak sizin gibi elinde kalem gücü olan yazarlarımızında bunları eleştirirken hedefini ve amacını aşan cümleler kurmaması gerekir.''Herkesin her şeyi söylemesina alıştık ama doktorlara gelince durum değişiyor. Kendi sağlığımızı teslim ettiğimiz kişilerin bu kadar duyarsız ve bu kadar haddini bilmez olması korkutuyor.'' Bu cümle okunduğunda ortaya çıkan bütün hekimleri hedef gösteren genellemenizde art niyetli olduğunuzu düşünmek istemiyorum ancak bazen sonuçlar niyetlerden daha fazla ön plana çıkıyor o yüzden en kısa zamanda yazınızın okunması sonrası oluşan bu algıyı düzeltebilecek bir yazı daha yazmanızı ümit ediyorum.İyi günler dilerim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir