Medimagazin logo

Başbakan uzman hekimlere müjdeyi verdi

Başbakan Tayyip Erdoğan Viyana'dan açıkladı: SAĞLIK BAKANLIĞI'NA BAĞLI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDEKİ UZMAN DOKTORLAR,, ARTIK ÜNİVERSİTE HASTANESİNE GEÇMEDEN DE AKADEMİK KARİYER YAPABİLECEK
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Başbakan uzman hekimlere müjdeyi verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başbakan'ın açıklamaları şöyle:

“Şimdi yeni bir adım daha inşallah atacağız. o da şu: devlet hastanelerindeki uzman doktorlarla ilgili olarak, onların da devlet hastanelerinin üniversitelerle müşterek yapacağı çalışmalarla kariyer yapma yolunu açacağız. Bu zaten uzman doktor değil mi? Uzman doktor. Hemen ver ona yard. doç'luğu, ondan sonra olsun doçent. Aynen zaten pratiğin içerisinde. Ondan sonra da doçentliğini alsın, ondan sonra da profesörlüğünü alsın. Böylece bu sıkıntıyı da aşmış olalım. Afiliye çalışmalarını yapıyoruz, e bunlar da oluyor. Yani olmaz diye bir şey yok. Ama sizin niyetiniz bozuksa olmaz. Ama niyetiniz bozuk değil, hayırsa, olur. Bunun önü açılır. Bunun rektörlerimizle de istişarelerini yaptık, inşallah bunun önünü de açacağız, ona göre de gerekli yasal düzenlemeleri yapacağız.”

son
daki̇ka:
başbakan
uzman
hekimlere
müjdeyi
verdi
Yorum (167)
Emre
Uzmanlık eğitimimi kısaltarak kaliteyi düşürdü.uzman sayısı hızla arttı.sıra doçentliğe prof.luğa geldi.onlarıda el ayağa düşürecek. Ben yaptım oldu mantığı.şak şakçı çok etrafında.
0
Cevapla
dr
uzman doktor olarak olumlu bir gelişme olabilir diyorum . köşe başlarını tutmuş bazı hoca müsvettelerine kapak olur inşallah... ya da dağ yine faresini doğurur...
0
Cevapla
esra
etraf prof ve doçentten geçilmeyecek yani, önemli oan bu işin kalıtesi değil mi?
0
Cevapla
Murat celikten
Vallahi düz mantık denen şey buymuş demekki. Biz yıllardır boşa konuşmuşuz alengirli laflarla derdimizi anlatmaya çalışmışız. Sayın Başbakanım, ülkede hekim sayısı az dimi, hadi tam günden vazgeçin. Devlet hastanelerindeki doktorlarda saat 17' den sonra özelde çalışabilsin.
0
Cevapla
A.K.
Ben yarın sabah erkenden Yard.Doç. oluyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir